DŽEJN FONDA I ROBERT REDFORD DOBILI NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO: A onda je glumica šokirala izjavom
Foto: Profimedia

VOLI DA GLUMI SA NJIM

DŽEJN FONDA I ROBERT REDFORD DOBILI NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO: A onda je glumica šokirala izjavom

Pop kultura -

Vickasti i raspoloženi Džejn Fonda i Robert Redford stigli su na Filmski festival u Veneciji gde su im upravo dodeljeni Zlatni lavovi za životno delo. Oni su danas promovisali i svoj novi film "Our Souls At Night" u kojem igraju ljubavnike.

U obrazloženju dodele nagrada za životno delo organizatori Mostre su ranije naveli da je Džejn Fonda (79) zaslužna za "intezivnu strast na filmskom platnu", kao i za nezavisnost od bilo kakvog oblika konformizma, dok je Redford (80) pored glume i režije zaslužan i za osnivanje festivala nezavisnog filma Sandensa koji je otkrio sada svetski poznate reditelje, kao što su Kventin Tarantino, Pol Tomas Anderson i Daren Aronofski.

"Our Souls At Night" Riteša Batre je četvrti zajednički film Redforda i Fondove. Prvi su snimili pre 50 godina a sada su se opet našli pred kamerama posle 38 godina pauze.

foto: Profimedia

Reč je o romantičnoj priči o paru komšija koji pronalaze ljubav u zrelim godinama i koji je naišao na topli prijem među novinarima u Veneciji. Iako njen lik Adi ne podseća mnogo na Fondinu junakinju iz hit-serije "Grejs i Frenki" - u kojoj igra proizvođača vibratora za starije žene - obe protagonistkinje su vrlo seksualna bića. "Our Souls At Night" je, međutim, tiha i lagana meditacija o matorcima koji kreću u novu vezu, ispočetka. Ima i tu telesnosti, ali se ona lagano gradi. Očigledno ne dovoljno brzo za Džejn.

Ona je na konferenciji za štampu u Veneciji rekla da je reditelj Batra previše brzo prekidao scene seksa.

"Ja živim za scene seksa sa Robertom", priznala je Džejn. Fonda i Redford prvi put su igrali u "Poteri bez milosti" (The Chase) 1966, sledeće godine snimili su "Bosonogu u parku" a 1979. "Električnog jahača".

foto: Profimedia

"Robert ne voli scene seksa ali se divno ljubi", zafrkavala je Džejn kolegu pred novinarima u Veneciji.

U nešto ozbilnijem tonu dodala je da je htela da snimi film sa njim jer je želela "da se još jednom zaljubljuje u njega" ali i zato što film govori o nadi.

"Nikada nije prekasno. Ako ste hrabri i spremni da rizikujete i skočite u nepoznato, možete da postanete ono što je trebalo da budete čak iako to nikada ranije niste bili", poručila je glumica, uz buran aplauz novinara.

Redford je odgovrio da je prihvatio ulogu u ovom filmu, zasnovanom na knjizi "Naše duše u noći" Kenta Harufa, jer je to nešto što će zadovoljiti ukus starije publike. A i hteo je da snimi još jedan film sa Fondom "pre nego što umrem".

On je rekao da je tokom proteklih 50 godina prijateljstva i profesionalne saradnje sa glumicom, "uvek sve teklo glatko" između njih dvoje.

"Kockice su se sklopile. Među nama ima ljubavi, ima neke veze. To je verovatno povezano sa našim odnosom prema radu i prema životu", objasnio je Redford.

Oboje zagriženi aktivisti, ni Fonda ni Redford, međutim, nisu želeli da se danas preterano bave politikom, sem poruke da nam svima treba "nada" i apela za spas planete.

"Imamo samo jednu planetu i već smo je sažvakali. Imamo odgovoronost, ako nam je stalo do budućih generacija, da uradimo sve što možemo da sačuvamo ono što je ostalo", rekao je Redford, na šta je Džejn dodala:

"To podrazumeva mnogo promena, naročito u našoj zemlji."

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Beta, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track