MIRA BANJAC PROGOVORILA O TEŠKIM PROBLEMIMA: Htela sam da se ubijem! Bila sam bez stana i u velikoj krizi
Foto: Damir Dervišagić

Tamna strana poznate glumice

MIRA BANJAC PROGOVORILA O TEŠKIM PROBLEMIMA: Htela sam da se ubijem! Bila sam bez stana i u velikoj krizi

Pop kultura -

Imala sam velike krize. Jedno vreme sam bila bez stana i u velikim dugovima. Pomišljala sam da li da idem u pozorište ili u kupatilo da sebi oduzmem život, otkrila je glumica

Glumica Mira Banjac (87) povukla se s pozorišne scene, ali i dalje snima filmove i smeši se s malih ekrana.

Na jesen ćemo je gledati kod Radoša Bajića i njegove ćerke Jelene u seriji „Psi laju, vetar nosi“. Glumica je nedavno gostovala u emisiji Tanja Peternek „TV lica“, gde se osvrnula na početke karijere, kada je razmišljala da sebi oduzme život.

- Imala sam velike krize. Jedno vreme sam bila bez stana i u velikim dugovima. Pomišljala sam da li da idem u pozorište ili u kupatilo da se ubijem. Privatno, nisam jaka žena i sposoban čovek. Niko to meni nije skrivio već ja sama sebi, jer nisam bila dobro organizovana - ispričala je Mira.

foto: Privatna Arhiva

Novi Sad ili Beograd

Glumica je pala u tešku depresiju nakon odlaska svoje majke i kad je tek stigla u Atelje 212.

- Svaki čovek ima tamnu mrlju. Mama je bila stub naše porodice, a ja sam ostala bez nje. Došla sam u Beograd, gde nije bilo filma i TV. Na sreću, dobila sam ulogu seriji „Marija“ i izvukla sam se. Seriju sam snimala godinu dana u Zagrebu. Radila sam za „Jadran film“. Ušla sam u priču kad su ulogu odbile dve glumice. Živela sam dve godine u Hrvatskoj, a moj život odredile su Dina Rutić, pokojna Senka Sokolović i Manca Košir - iskrena je novosadska diva.

Mira se nikad nije pokajala kad se pre više od deset godina vratila u svoj grad.

- Mirnije se živi. Imam galerije i pozorišta i ne fali ništa. Volim da odem na pijacu. Tamo još vidite stare gospođe i gospodu koja me poljube u ruku. Možda je još tamo ostao duh onog starog Novog Sada. One zagasite ruže koje još uvek mirišu - sa setom objašnjava Mira i naglašava da za glumca ne postoji penzija.

- Kad ne budem radila, ja ću da uginem kao biljka. Lepo je što sam živa. Divno je što su oko mene neki radoznali ljudi, koji misle da mogu nešto od mene da izvuku. Lepo živim i godine svoje starosti dobro nosim. Trudila sam se da se sporazumem s ovih 87. Dala mi je neku novu mladost. Ne tražim uloge koje mi ne pripadaju i ne stidim se svojih bora - konstatuje Mira.

foto: Privatna Arhiva

Poruka za sina Branu

Gledajući u dve Sterijine nagrade, Zlatnu arenu u Puli, Dobričin prsten i priznanje „Pavla Vuisić“, Mira žali samo za jednim.

- Sve bih svoje nagrade dala samo za unuče i da moj Brana ima jedno detence - zaključuje glumica.

O Zoranu Radmiloviću

LAGAO JE DA VOLI RIBU DA BI IŠAO U NOVI SAD

Zoran Radmilović je bio Mirin partner u pozorištu i na filmu:

- Voleo je Novi Sad. Jednom sam ga u kućnim papučama odvela na Riblje ostrvo na ručak. Konobari su u njega gledali kao u boga. Lagao je da voli ribu samo da ga vodim. Jeo bih uvek karađorđevu.

Neostvarena želja

ŽELELA SAM DA RADIM KAO NOVINAR

Mira Banjac je slučajno odabrala glumu.

- U mladosti sam želela da budem novinar. To je jedina profesija koja me je zanimala. Gluma je prevladala. Oduzela mi je privatni život i porodicu. Kad sam bila u svetu, možda sam trebala mom detetu - otkrila je Mira, koja je deo novinarskog talenta uspela da pokaže na snimanju emisije „Znanje imanje“, gde intervjuisala Nedu Ukraden.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track