NAJVEĆA TAJNA DINA DVORNIKA: Njegovo pravo ime sigurno niste znali i ostaćete iznenađeni!
Foto: Printskrin

LEGENDARNI PEVAČ

NAJVEĆA TAJNA DINA DVORNIKA: Njegovo pravo ime sigurno niste znali i ostaćete iznenađeni!

Pop kultura -

Mnogi ljudi širom regiona i danas, devet godina posle smrti, tuguju za kraljem fanka, ali samo mali broj njih zapravo zna da Dino nije bio Dino. Da li vi znate kako se zvao legendarni hrvatski pevač?

Drugi sin slavnog glumca Borisa Dvornika i Diane Tomić, rođen je u Splitu 20. avgusta 1964. godine. Zajedno sa starijim bratom Deanom, odlučio se da krene očevim stopama i počeo da glumi u seriji "Naše malo misto".

Ubrzo je shvatio da ga gluma ne zanima, pa je odlučio da krene da se bavi muzikom, i sa bratom je oformio grupu "Kineski zid". Tada je imao 17 godina. S bendom je snimio prvu fanki ploču u Hrvatskoj, a sa pesmom "Tebi pripadam" osvojio je nagradu za najboljeg debitanta na Zagreb festu.

foto: Printscreen

Publika ga je zavolela zbog njegovih energičnih nastupa, pa su se njegovi uspesi uskoro počeli nizati jedan za drugim. Zahvaljujući svom ogromnom talentu, postao je balkanski kralj fanki muzike i pravi miljenik publike.

Umro je 2008, međutim, čak i njegova sahrana je bila u "veselom" raspoloženju. Puštana je njegova, kao i muzika koju je Dino voleo. Iako je od tada prošlo već devet godina, mnogi fanovi se nisu pomirli sa preranim odlaskom legendarnog pevača.

Mali broj njih, međutim, zna da je pravo ime Dina Dvornika bilo - Miljenko.

foto: Printskrin

(Kurir.rs/srbijadanas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track