MILENA DRAVIĆ SE OPRAŠTA OD VOLJENOG PRIJATELJA: Ljubiša nikada nije preboleo smrt sina
Foto: Dragan Kadić

Tuga

MILENA DRAVIĆ SE OPRAŠTA OD VOLJENOG PRIJATELJA: Ljubiša nikada nije preboleo smrt sina

Pop kultura -

Ljubiša se uvek trudio da brine o svemu. Bio je pokretač svih nas. Ipak, u sebi je nosio neprevaziđen gubitak - odlazak njegovog Gage, govori glumica

Tokom svoje duge karijere Ljubiša Samardžić je imao mnoštvo partnerki, dobrih glumica, ali jedna je bila nezaobilazna i najvoljenija - Milena Dravić, partnerka za ceo život.

Glumica se sada oprašta od svog dragog kolege i za Kurir se priseća njihovog dugogodišnjeg prijateljstva. S tugom u glasu govori o velikom bolu svog prijatelja, koji ga nikad nije napuštao - gubitku sina.

- Mnogo me je pogodila vest o Ljubišinoj smrti. Otišao je moj kolega, prijatelj, moj drug... Žao mi je njegove supruge i unuka. Ovo je najteži gubitak. Ljubiša se uvek trudio da brine o svemu. Bio je pokretač svih na setu. Pravi profesionalac. Ipak, u sebi je nosio neprevaziđen gubitak - odlazak njegovog sina. To je bila tragedija koju nikad nije preboleo jer je Dragan umro mlad - setno govori Milena.

foto: PrintScreen

Da preživi neizmernu tugu, pomagala mu je žena Mira, a Samardžić joj je do kraja ostao zahvalan. Govorio je:

- Kad je Gaga odlazio, mislio sam da neću izdržati i da će mi uskoro doći kraj. Mira me prenula i trgnula, jer je bila svesna da sam moralno pao, smršao, izgubio volju za bilo čim. Govorila mi je: „Čoveče, život je smrt, upamti to! Nastavi da radiš jer ćeš u tome naći smisao opstanka“. Bila je u pravu. Šteta što nije završila psihologiju.

foto: PrintScreen

Davne 1962. godine prvi put je stao rame uz rame s koleginicom Milenom Dravić u filmu „Prekobrojna“, ona seljančica Malena, on smešni Mikajlo. Nakon toga se nisu odvajali, a postali su najvoljeniji filmski par, koji je zajedno igrao čak 25 puta.

foto: PrintScreen

- S Ljubišom sam počela svoju karijeru. Sećam se kad nam je reditelj Branko Bauer dodelio uloge Mikajla i Malene u „Prekobrojnoj“. To je bio pravi pogodak i za nas dvoje i za kinematografiju. Postali smo najpopularniji filmski par u Jugoslaviji - sa setom u glasu priseća se Milena i nastavlja:

- Svi su nas tražili da snimamo i mi smo to rado prihvatali. Nizale su se uloge i različiti filmovi. Bila je to divna i uspešna saradnja i druženje. Nakon toga putevi nam se ipak razilaze. Ja odlazim na televiziju i snimam „Obraz uz obraz“, a Ljubiša ide svojim putem i snima filmove po Jugoslaviji. Imao je talenat da bude i običan producent i reditelj. Sećam se divnog druženja dok sam igrala u „Nebeskoj udici“ i „Ledini“ - završava Dravićeva.

Mona Cukić / Foto: Dragan Kadić / PrintScreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zbogom Smoki, Šurda, Boško! Srpski film ostao bez jednog od najvećih glumaca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track