OSTAVIO JE POSEBAN TRAG: Branka Pujić o odlasku Ljubiše Samardžića i njihovom poslednjem susretu!
Foto: Marina Lopičić

ZBOGOM, LEGENDO

OSTAVIO JE POSEBAN TRAG: Branka Pujić o odlasku Ljubiše Samardžića i njihovom poslednjem susretu!

Pop kultura -

Radili su zajedno na ostvarenju "Policajac sa Petlovog brda", a imala je veliko poštovanje za sve što je Smoki uradio u svojoj dugoj karijeri.

Ljubiša Samardžić je preminuo u 81. godini u Beogradu i za sobom ostavio mnogobrojna dela srpske i jugoslovenske kinematografije. Njegova koleginica Branka Pujić je navela po kojoj ulozi će ga najviše pamtiti i kada su se poslednji put videli.

"Ljubiša Samardžić je ostavio poseban i neizbrisiv trag u vremenu kroz svoje ogromno filmsko i televizijsko stvaralaštvo i teško je izdvojiti samo jednu ulogu. Ali, neka to bude Crni Roko u TV seriji "Kuda idu divlje svinje", jer je ta maestralno odigrana uloga negativca potpuno drugačija od svih ostalih njegovih ostvarenja. Imala sam čast da radim sa njim u "Policajcu sa Petlovog brda" i posmatram kako jednostavnim glumačkim sredstvima gradi lik policajca Boška i pleni svojom iskrenošću, šarmom i harizmom. Poslednji susret sa njim imala sam prošlog leta na filmskom festivalu u Herceg Novom, gde je dobio nagradu za životno delo. Ljubav i poštovanje prema publici i aplauz kojim mu je publika uzvratila bili su dirljivi", navela je glumica.

foto: Printscreen

(Kurir.rs/Blic, Foto:Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track