SRPSKA VILA STIŽE U EVROPU I AMERIKU: Jelica Kovačević u filmu, inspirisanim bajkom Vuka Karadžića o MAGIJI ŽENSKE LEPOTE!
Foto: Promo

Tradicija, stari zaveti, ljubav dvoje mladih...

SRPSKA VILA STIŽE U EVROPU I AMERIKU: Jelica Kovačević u filmu, inspirisanim bajkom Vuka Karadžića o MAGIJI ŽENSKE LEPOTE!

Pop kultura -

Žene u Srbiji važe za najlepše na svetu, pa se tako i naše glumice visoko kotiraju kada je reč o izgledu.

Naša poznata glumica, šarmantna Jelica Kovačević govori za Kurir o filmu koji će biti prikazan širom Evrope i u Americi.

"Ponosna sam što sam rođena u Srbiji i čast mi je da budem jedan od predstavnika filma koji se bavi između ostalog tradicijom našeg naroda sa ciljem promocije Srbije kroz aspekt i oko umetnika. Verujem da ćemo ovim filmom doprineti lepšoj prepoznatljivosti Srbije, po meni onoj pravoj koju svi svakodnevno zaboravljamo. Srbija je egzotična i bajkovita muza..."

foto: Promo

Jelica Kovačević, glumica koja zrači svojim glumačkim talentom, otmenošću, nesvakidašnjom prirodnom lepotom, harizmom, imaće priliku da se na velikom platnu širom Evrope i Amerike u filmu "The girl is fast of a horse" Nemanje Obradovića koji ce 2018. godine biti prikazan na velikim svetskim festivalima u Milanu, Briselu, Čelziju, Londonu, Majamiju ...

foto: Promo

Lepa glumica igra glavni ženski lik koji metaforično predstavlja vilu - devojku iz srpskog naroda. Znamo iz predanja da vile nikome zla neće naneti dok ih neko ne uvredi. Tako da se nadamo da nije bilo obračuna na setu. Film je inspirisan delom, bajkom Vuka Karadžića koja je dobila epitet bisera usmenog predavanja. Reditelj filma je inspirisan tradicijom, starim zavetima, ljubavlju dvoje mladih i umetnik se stalno vraća jednoj od večitih tema - lepoti.

foto: Promo

- Lepota je prisutna svuda - u svetu u kome žive brojni junaci i obični ljudi; u prirodi koja okružuje čoveka, u predmetima i pojavama, u čoveku kao najsavršenijem biću u fizičkom i duhovnom smislu. Lepota čoveka je nezaobilazna tema, posebno lepota mladosti i lepota žene. Muškarac nije dobio mnogo prostora - ukazuje se na lepotu mladića, na izgled junaka, ali su ta mesta prilično retka i dosta ovlašna - kaže Jelica za Kurir.

Devojačka lepota i lepota žene uopšte, privlači pažnju. Široka je skala sagledavanja i doživljavanja ženske lepote: od jednostavne naznake, preko razvijene slike, do apstraktnih vizija koje svojom tajnovitošću i mnogoznačnošću snažno deluju na slušaočev duh ili čitaočevu maštu, podstičući ih da razmišljaju o fenomenu lepote. Film je sniman u Srbiji na jednom predivnom imanju koje je doprinelo bajkovitoj i autenticnoj atmosferi filma .

Kurir.rs, Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track