IZLOŽBA PROTOČNOST: Leteće bebe, lotosi i mačke u ULUPUDS
Foto: Promo

Postavka tri prijateljice

IZLOŽBA PROTOČNOST: Leteće bebe, lotosi i mačke u ULUPUDS

Pop kultura -

Protočnost“ označava proticanje energije kod čoveka i to koliko on dozvoljava sebi nova iskustva i saznanja, umesto da ih blokira i zatvara se u čauru

Tri umetnice i prijateljice, Jasna Opavski, Vesna Petrić i Biljana Novković, ujedinile su svoje kreativne ideje i napravile izložbu „Protočnost“ u Maloj galeriji ULUPUDS, koja će trajati do 22. septembra.

- Družimo se još od studentskih dana i mnogo volimo da zajedno stvaramo. „Protočnost“ označava proticanje energije kod čoveka i to koliko on dozvoljava sebi nova iskustva i saznanja, umesto da ih blokira i zatvara se u čauru - objašnjava Jasna Opavski.

foto: Promo
foto: Promo

Pored ideje, i tehnika kojom stvaraju je u vezi s nazivom izložbe.

- U pitanju je akvarel i akril, gde su medijum voda i uljane boje. Puštamo boju da teče, prska, a potom u slučajnim događaja na platnu pronalazimo figure. Tu nastaju motivi iz biljnog, životinjskog i ljudskog sveta. Vesna je predstavila neobične rase mačaka s portretskom produbljenošću. Tu su i Biljanini lotosi, koji nose smirenost, i moji anđeli, leteće bebe, kako ih nazivam u šali. Ideja naše izložbe je uzdizanje lepote - kaže Jasna.

M. C. - Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track