ZVANIČNO POČEO 51. BITEF: Krv i golotinja na sceni Sava centra
Foto: Dragana Udovičić

BEZ GRANICA

ZVANIČNO POČEO 51. BITEF: Krv i golotinja na sceni Sava centra

Pop kultura -

Scene obnaživanja, krvavo meso i simulacija seksa obeležile su početak 51. Bitefa sinoć u beogradskom Sava centru.

Sve to nalazi se u maratonskoj predstava Jana Fabra „Olimp: U slavu kulta tragedije“, koja traje 24 sata, do večeras u 18 časova!

Komad je sastavljen od 15 tragedija, među kojima su Euripidove „Bahatkinje“, zatim „Antigona“, „Orestija“ i druge, a sve scene predstavljene su na vrlo eksplicitan način.

Kidanje živog mesa i iznutrica životinja, simulacija silovanja i orgija samo su neke od slika koje su se nizale pred beogradskom publikom. Oni koji su osetljivijeg stomaka napuštali su salu, dok su drugi aktivno učestvovali odgovarajući i aplaudirajući izdržljivim akterima. Najuporniji ljubitelji Fabrovog rada ostali su do duboko u noć prateći tok predstave, bilo u sali bilo u holu Sava centra, gde su, praveći pauzu, uz osveženje mogli da prate na video-bimu prenos na RTS 3.

Ispoštovali Bitef

DOŠAO I NEMAČKI AMBASADOR

Brojne poznate ličnosti sinoć su prisustvovale otvaranju ovogodišnjeg Bitefa. Između ostalih, došao je i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, kao i Vanja Ejdus, Jelisaveta Orašanin, Isidora Minić, Radmila Hrustanović i mnogi drugi.

Kurir / M. C.

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track