SMRT REDITELJA UROŠA STOJANOVIĆA Olivera Katarina: Srbija Urošu nije dala drugu šansu
Foto: Vladimir Šporčić, Marina Lopičić

Glumica o pokojnom saradniku

SMRT REDITELJA UROŠA STOJANOVIĆA Olivera Katarina: Srbija Urošu nije dala drugu šansu

Pop kultura -

Tuga je što je Stojanović uopšte morao da ode u inostranstvo i što nije imao priliku da radi posle „Čarlstona za Ognjenku“, kaže glavna glumica iz ovog kultnog ostvarenja

Reditelj Uroš Stojanović (44), autor filma „Čarlston za Ognjenku“, preminuo je u subotu u Los Anđelesu, gde je živeo poslednjih godina. Nažalost, nije dočekao da ostvari san i snimi film u Americi, kao ni novi u domovini.

Glumica Olivera Katarina, koja je igrala Veliku Boginju u Stojanovićevom ostvarenju, veoma je potresena zbog iznenadnog odlaska mladog reditelja.

- Duša me boli. S Urošem sam imala divnu saradnju i druženje. Bio je izuzetno kulturan, lepo odgojen, čovek finih manira, jedan pre svega mlad talentovani reditelj. Prerano nas je napustio. Tuga je za sve nas. Tužno je što je uopšte morao da ode u inostranstvo i što nije dobio ovde u svojoj zemlji drugu šansu posle „Čarlstona za Ognjenku“, u kojem je pokazao izuzetan talenat. Svi smo to videli. On je otišao kao i mnogi mladi koji su morali da odu i odlaze stalno. To je velika šteta za ovu zemlju - kaže glumica.

Ona dodaje da i dan-danas pamti prvi susret s Urošem.

- Nikada neću zaboraviti kako smo se upoznali. Odmah sam videla koliko je poseban. Nalazili smo se u jednom kafiću na Dorćolu. Malo sam poranila i sela, a onda sam na vratima ugledala jednog mladog gospodina s visokim crnim cilindrom i s belom ružom u ruci. On je bio tako ekscentričan, poseban. Prišao mi je s dubokim naklonom i pružio mi ružu. Tako je počelo naše druženje - s težinom u glasu priseća se Olivera i zaključuje:

- Po svemu je bio ponosan. Nosio je taj cilindar ponosno i hrabro kad se ovde to nije nosilo, u svemu je tako postupao. Težak gubitak.

Kada je poslednji put govorio za Kurir, Uroš nam je otkrio da su u toku pregovori za film, ali nažalost to nije uspeo da ostvari.

- Vrlo rado ću da dam intervju, ali bilo bi bolje da sačekamo. Meni ugovor zabranjuje da govorim o ovom filmu koji spremam dok ne krene snimanje - rekao je reditelj.

Kurir / Mona Cukić

Foto: Vladimir Šporčić, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track