ROMAN ONA KOJA JESTE: Vanja Mandić može da bude najčitaniji mladi pisac
Foto: Katarina Petrović

NOVA NADA

ROMAN ONA KOJA JESTE: Vanja Mandić može da bude najčitaniji mladi pisac

Pop kultura -

Akademik Časlav Ocić tvrdi da će žene voleti „Onu koja jeste“ i da će se nakon pročitane knjige nadati da će neka od njih biti junakinja Mandićevog sledećeg romana

Ekonomista Vanja Mandić (42) još kao dete je odlučio da će kad poraste biti pisac. Dečačke snove je gradio čitajući Tolstoja, Dostojevskog, Andrića, Bećkovića... Pisao je poeziju, a roman „Ona koja jeste“ predstavio je nedavno u kući „Đure Jakšića“.

- Kao mlad sam odlučio da budem pisac, godine su prolazile, a inspiracija nije dolazila. Mnogo sam čitao, pripremao se i onda se desilo! Odjednom sam sve znao, i početak i kraj knjige. Ne znam zašto mi je toliko trebalo. Možda zato što se toliko trudim oko tog stila, jer sam se uvek divio iskrenosti i stilu književnika prethodnih epoha, iz 19. i 20. veka - iskren je Vanja Mandić.

foto: Katarina Petrović

Akademik Časlav Ocić tvrdi da će žene voleti „Onu koja jeste“ i da će se nakon pročitane knjige nadati da će neka od njih biti junakinja Mandićevog sledećeg romana.

- Tekst je vrlo pitak i privući će pažnju radoznalog čitaoca. Vanja je vrlo hrabar jer se uhvatio ukoštac s temama koje su večne - zaključio je Ocić.

Promociji romana prisustvovao je i Matija Bećković, koji je novom piscu na našoj književnoj sceni poželeo mnogo uspeha.

- Bio je dostojan da bude domaćin u kući „Đure Jakšića“. Ako svi koji su došli i slušali budu i njegovi čitaoci, on će biti jedan od najčitanijih mladih pisaca - u svom stilu je rekao Bećković.

Kurir / E.K.

Foto: Katarina Petrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track