SVI SU MU PREDVIĐALI USPEŠNU KARIJERU: Živeo je u siromaštvu, odustao od glume i umro od raka u 38. godini
Foto: Printscreen YT

PROSLAVIO SE SAMO 9 GODINA

SVI SU MU PREDVIĐALI USPEŠNU KARIJERU: Živeo je u siromaštvu, odustao od glume i umro od raka u 38. godini

Pop kultura -

Nakon što je glumio u filmu “Kraj rata” glumac Marko Ratić je sa svega 9 godina dostigao ogromnu popularnost. Mnogi ne znaju da je zahvaljujući reditelju Draganu Kresoju uspeo da izdražva porodicu.

Naime, reditelj Dragan Kresoja tražio dečaka koji bi mogao da iznese ulogu Vukole, kako u Hercegovinini nije uspeo da ga nađe vratio se u Beograd. U Beogradu je pronašao Marka, a zatim ga pozvao na kasting. Ova uloga predstavljala je jedini prihod njegovoj porodici, stoga je njegova porodica bila oduševljena. Nakon ove uloge dobio je i druge, te je preselio svoju porodicu u bolji kuću gde su živeli normalno.

Uloga Vukole zajedno sa Velimirom Batom Živojinović i Nedom Arenerić otvara mu put za jedini izvor finansija jer je sa porodicom stanovao u straćari kod Starog Sajmišta.

foto: Printscreen YT

Bio je jedan od omiljenih mladih glumaca osamdesetih godina. Na filmskom festivalu u Nišu Marko osvajio je prvo mesto i dobio brojne ponude za filmove. Igrao je u veliki broj uloga, ali je godine 1990, ovaj umetnik odlučio da napusti glumački poziv i povuče se iz javnosti. Nije davao intervijue, a u septembru 2013. godine preminuo je od teške bolesti, u 38 godini života.

foto: Printscreen YT

(Kurir.rs/Noviporedak, Foto: Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track