POČINJE BELGRADE SAXPERIENCE: Nastupa Zazin saksofonista
Foto: Promo

SVEČANO

POČINJE BELGRADE SAXPERIENCE: Nastupa Zazin saksofonista

Pop kultura -

Afetuš otvoriće večeras u Domu omladine, a iako ima samo 22 godine, svirao je sa Zaz, Mikom i drugim svetski poznatim muzičarima

Belgrade SAXperience počinje večeras u Domu omladine nastupom mlade francuske zvezde Igoa Afetuša, a do 7. oktobra beogradska publika moći će da čuje 16 koncerata i da uživa u klasičnom, džez, tango, kao i modernom zvuku saksofona u koncertnim salama, kao i na otvorenom prostoru.

Igo Afetuš nastupaće sa kvintetom Uglješe Novakovića i gostom Batistom Erbenom od 20 časova, a iako ima samo 22 godine, već je svirao s poznatim svetskim muzičarima, kao što su Zaz, Mika, Žan-Fransoa Zigel...

Drugo veče festivala u sali Kolarčeve zadužbine posvećeno je ženama. Nastupiće istaknuta belgijska saksofonistkinja Nele Tibo sa gudačkim orkestrom, a zatim i Ladie Saxophone Quartet, koji čine vrhunske muzičarke iz Poljske, Slovenije i Hrvatske.

Treće veče rezervisano je za svetski poznati Syntheticsax iz Rusije i domaći sastav BasSax u „Radison bluu“, a na poslednjoj noći festivala publika će u svečanoj sali Skupštine grada imati priliku da čuje Milana Savića i Ukija Ovaskajnena, kao u virtuoza i profesora saksofona u Versaju Vensana Davida.

Belgrade SAXperience dobitnik je priznanja EFFE Label za 2017. i 2018. godinu, a osnivač i umetnički direktor festivala Milan Savić nedavno je dobio orden umetnosti i književnosti u rangu viteza francuske ambasade.

Kurir / M. C.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track