POŠTENI PROVALNIK: Viktor i Aca kao vrsni komičari!
Foto: Dragan Kadić

Premijera u Buhi

POŠTENI PROVALNIK: Viktor i Aca kao vrsni komičari!

Pop kultura -

Reditelj Milan Karadžić, koji ove godine proslavlja 30 godina rada u „Buhi“, predstavu je postavio na zahtev glumaca Viktora Savića, Aleksandra Radojičića, Borke Tomović i Katarine Marković, koji su želeli da zajedno igraju komediju

U pozorištu „Boško Buha“, na večernjoj sceni, 13. oktobra premijerno se igra komedija Darija Foa „Pošteni provalnik“ u režiji Milana Karadžića.

Kuriozitet je da je predstava postavljena na inicijativu glumaca, kolega sa iste klase, koji su želeli da se zajedno okušaju u žanru vodvilja.

foto: Marina Lopičić

Urnebesnu komediju „Pošteni provalnik“ napisao je italijanski nobelovac Dario Fo, a premijera će biti igrana u petak, na godišnjicu njegove smrti. Satirični komad, u kom je jedino pošteno lice provalnik, kritikuje političare, društvene institucije, licemerje crkve i sistema, što ga čini aktuelnim uvek i na svim meridijanima, a osnovna ideja predstave je da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku.

Reditelj Milan Karadžić, koji ove godine proslavlja 30 godina rada u „Buhi“, predstavu je postavio na zahtev glumaca Viktora Savića, Aleksandra Radojičića, Borke Tomović i Katarine Marković, koji su želeli da zajedno igraju komediju. Pored njih, na sceni će biti i Nemanja Oliverić, Aleksandra Tomić (u alternaciji s Teodorom Ristovski), kao i gost iznenađenja Zoran Cvijanović.

Kurir / E.K.

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track