EŠLI DŽAD NA METI NAJMOĆNIJEG HOLIVUDSKOG PRODUCENTA: Harvi je hteo da me prisili na seks
Foto: profimedia/EPA

EŠLI DŽAD NA METI NAJMOĆNIJEG HOLIVUDSKOG PRODUCENTA: Harvi je hteo da me prisili na seks

Pop kultura -

Glumica ispričala kako ju je Vajnstin dočekao u bademantilu i ponudio da ga gleda dok se tušira. Za seksualno uznemiravanje ga je optužila i saradnica Emili Nestor

Najpoznatiji holivudski producent Harvi Vajnstin našao se usred skandala zbog optužbi njegovih saradnica da ih je seksualno zlostavljao. Jedna od njih je i glumica Ešli Džad.

Priče o perverznim seksualnim navikama oskarovca dugo kolaju među glumcima, ali doskoro nisu izlazile u javnost. List Njujork tajms objavio je priču o brojnim slučajevima zlostavljanja.

- Seksualno me je uznemirio jedan od najpoznatijih i najmoćnijih šefova u industriji. Sačekao me je u bademantilu i ponudio mi da ga izmasiram. Potom me je pitao da li želim da ga gledam dok se tušira - izjavila je glumica, koja se našla na meti producenta pre 20 godina.

Šuška se da je u sobu pozvao i asistentkinju Emili Nestor, kojoj je ponudio pomoć u karijeri ako bude spavala s njim. Još sličnih ponuda navodno su dobile neke mlade glumice, saradnice i modeli, a njegovo ponašanje „ispeglano“ je vansudskim nagodbama.

foto: Profimedia

Tim povodom oglasio se i producent, koji se izvinio svim ženama kojima je naneo neku vrstu neprijatnosti.

- Jasno mi je da je moje ponašanje s kolegama u prošlosti izazvalo mnogo bola i zbog toga se najiskrenije izvinjavam. Iako pokušavam da popravim svoje ponašanje, znam da je preda mnom dug put. Redovno idem na terapije i pokušavam da rešim ovaj problem - izjavio je on i najavio tužbu protiv Njujork tajmsa jer tvrdi da svoje saradnice nije uznemiravao.

Vajnstin je jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu. Producirao je brojne filmove kao što su: „Engleski pacijent“, „Vrisak“, „Grad greha“

Najveća trauma

SILOVANA U MLADOSTI

Ešli Džad je u autobiografiji „All That Is Bitter and Sweet“ objavila da je bila seksualno zlostavljana čak tri puta. Prvi napad je doživela kao dete od starijeg čoveka, silovana je kao tinejdžerka, a bila je i žrtva seksualnog nasilja rođaka čijeg se imena setila tek posle psihoterapije.

Jelena Stuparušić

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track