KOMEDIJA PROKLETI PAS Srđan Todorović: Nina prodaje film, a ne ja sa bilborda
Foto: Zorana Jevtić, Nina Seničar

Tumači kriminalca

KOMEDIJA PROKLETI PAS Srđan Todorović: Nina prodaje film, a ne ja sa bilborda

Pop kultura -

Tumačim krimosa, narko-dilera, ali priču nose glumice - Nina Seničar, Jelena Galović i Maja Lukić, kaže Žika

Film „Prokleti pas“, reditelja i scenariste Dragana Pešikana, imaće svoju premijeru večeras u Sava centru, a ono što je zanimljivo jeste da su u glavnim ulogama, pored Žike Todorovića, tri glumice - Nina Seničar, Jelena Galović i Maja Lukić.

- To što sam ja na svim bilbordima ništa ne vredi jer ovaj film nose tri žene. Ja tumačim ulogu ozbiljnog krimosa, narko-dilera, i ovoga puta nisam mogao da se izvlačim na svoj šarm i fazone - kaže Žika.

Pas i narko-grupe

Tri glumice tumače devojke koje su se na različite načine, posredstvom jednog psa, našle usred narko-grupe, prinuđene da se na svoj način zajedno izbore za goli život.

- Tri glavne uloge, tri ženske uloge. Trebalo je mnogo hrabrosti da se napiše jedan scenario za tri dame. To se ne dešava često ni u svetu, a kamoli u Srbiji. Ove godine su i u Holivudu napokon shvatili da žena može da proda film. Mi smo Draganovi anđeli umesto Čarlijevi - kroz osmeh kaže Nina Seničar i dodaje:

Godina žena

- Ova godina je godina žena. Žene mogu da budu lideri projekta i nadam se da su to shvatili. Treba da se više piše za žene, pa onda i da se snima. Evo ovde nas tri vučemo sve.

Nina trenutno radi i živi na relaciji Italija - SAD - Srbija, a kako kaže, i u inostranstvu je teško dobiti veliku ulogu.

- To je realnost. Amerikanci koji pišu scenarije pišu ono što znaju i kad su to uloge za nas Srbe, onda je to vezano za rat. A da bi, ipak, radio, ideš na kastinge, i tu dobijam uglavnom ponude za uloge ruske prostitutke. Međutim, to su neki klišei koje ne smem da shvatam lično, moramo samo da se trudimo da promenimo taj imidž naše zemlje. Ja to kompenzujem tako što nekad glumim Italijanku, ali to je sve jako frustrirajuće - kaže Seničarova.

Kurir / Mona Cukić

Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track