POKRALI GLUMICU NA AERODROMU: Kalina Kovačević na meti lopova u Beogradu
Foto: Damir Dervišagić, Shutterstock

SKANDALozno

POKRALI GLUMICU NA AERODROMU: Kalina Kovačević na meti lopova u Beogradu

Pop kultura -

Stvari iz kofera mi je pokrao neko ko ima pristup prtljagu, jer je kofer uredno predat prilikom čekiranja! Šta je s kamerama? Ko će da odgovara, upitala je glumica

Glumica Kalina Kovačević doživela je pravu dramu kada je, sletevši u Crnu Goru, shvatila da joj je nepoznata osoba na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, nakon što je predala prtljag, preturala po koferu i ukrala pola stvari!

Ovu informaciju glumica je, revoltirana ovim što se desilo, podelila prekjuče na društvenim mrežama, optuživši za krađu nekog ko ima pristup prtljagu na aerodromu.

Premetačina

- Uredno sam predala kofer na aerodromu u Beogradu. Sletela sam u Tivat i uzela prtljag. Ceo kofer bio je ispreturan, a pola stvari iz kofera pokradeno! Videla sam svoj kofer na tivatskom aerodromu kako ga istovaruju i predaju nama putnicima. Lopov je sa beogradskog aerodroma - napisala je Kovačevićeva na Tviteru, a potom dodala:

- Stvari iz kofera mi je pokrao neko ko ima pristup prtljagu na aerodromu, jer je kofer uredno predat prilikom čekiranja! Šta je s kamerama na aerodromu? Ko će da odgovara? - upitala je srpska glumica.

Kovačevićeva juče nije želela da detaljnije priča o ovom incidentu, kao ni da precizira šta joj je tačno ukradeno.

- Sve što sam imala da kažem, napisala sam na Tviteru. Nemam šta da dodam. Postupak je u toku - kratko je poručila Kalina.

U „Er Srbija“, avio-kompaniji kojom je glumica letela, nisu odgovorili na pitanja koja smo im uputili mejlom, ali su se na Tviteru izvinili Kovačevićevoj.

- Veoma nam je žao što to čujemo. Molimo vas da prijavite vaš slučaj lokalnoj aerodromskoj službi za usluge s prtljagom - rekli su u „Er Srbiji“ i dodali da će nadležni tim proveriti o čemu se radi.

Inače, na sajtu „Er Srbije“ jasno je istaknuto da avio-kompanije u slučaju oštećenja prtljaga ili izgubljenih predmeta daju samo skromnu odštetu.

- Većina polisa osiguranja pokriva gubitak na osnovu vrednosti imovine, dok je u avio-industriji uobičajena samo ograničena nadoknada po osobi. Ukoliko ste kupili putno osiguranje, molimo vas da za dodatne informacije direktno kontaktirate sa vašom osiguravajućom kućom - poručuju u „Er Srbiji“.

Bez komentara

Takođe, „Er Srbija“ je na svom zvaničnom sajtu naglasila da ta kompanija ne snosi odgovornost za „gubitak nakita, drugih dragocenosti ili novca koji se nalazio u čekiranom prtljagu“.

Od Aerodroma „Nikola Tesla“ juče nismo dobili odgovore koje smo im uputili povodom oglašavanja Kaline Kovačević.

Brojni komentari

I RANIJE SE DEŠAVALI SLIČNI INCIDENTI

Inače, Kalinina objava na društvenim mrežama izazvala je komentare građana koji su imali slično iskustvo.

- Drugarici je nestao parfem iz kofera, ista relacija. To im je izgleda rutina... - napisala je jedna od korisnica društvenih mreža.

Činjenice

NESTAJU PARFEMI, SATOVI...

- Granični policajac na aerodromu u Sarajevu Aleksandar Pekić osuđen je u Sudu BiH u aprilu 2017. na sedam meseci zatvora jer je iz prtljaga putnika krao novac

- U maju 2013. italijanska policija uhapsila je čak 19 radnika avio-kompanije „Alitalija“ na rimskom aerodromu Fjumičino zbog krađe prtljaga

- Crnogorska policija podnela je 2009. krivičnu prijavu protiv M. S. iz Tivta zbog sumnje da je kao radnik na tivatskom aerodromu otvarao prtljag putnika i krao cigarete, parfeme, digitalne foto-aparate, ručne satove...

Saveti

PRIJAVITE PROBLEM

- Ukoliko je prtljag oštećen ili neki predmeti nedostaju, odmah po sletanju prijavite lokalnoj aerodromskoj službi za usluge s prtljagom - Izgubljeni i nađeni prtljag, kako bi se napravio izveštaj o šteti ili krađi (DPR)

- Nakon prijave dobija se primerak izveštaja sa odgovarajućim referentnim brojem. Sačuvajte izveštaj kako biste mogli da pratite svoju prijavu

- Ukoliko primetite da je prtljag oštećen ili da neki predmeti nedostaju nakon što ste napustili aerodrom, morate podneti prijavu u roku od sedam dana službi za usluge sa prtljagom

- Nakon podnošenja izveštaja o šteti ili krađi podnosi se zahtev za odštetu

Kurir / Ružica Kantar

Foto: Damir Dervišagić, Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nova prevara na srpskim pumpama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track