SVE JE SPREMNO ZA SAJAM KNJIGA: Posebni gosti nobelovka i princ
Foto: Nebojša Mandić

FEŠTA

SVE JE SPREMNO ZA SAJAM KNJIGA: Posebni gosti nobelovka i princ

Pop kultura -

Vladimir Arsenijević najavio dolazak u Beograd Herte Miler i Stefana od Lihtenštajna

Najznačajniju književnu manifestaciju u jugoistočnoj Evropi, 62. međunarodni beogradski sajam knjiga, ove godine pod sloganom „Ključ je u knjigama“, zvanično će otvoriti u nedelju u 18 časova akademik Miro Vuksanović i pisac Karl-Markus Gaus.

Do 29. oktobra očekuje se skoro 500 direktnih izlagača i više od 50 iz inostranstva. U fokusu je program ovogodišnjeg počasnog gosta - književnost na nemačkom jeziku „Četiri zemlje, jedan jezik“ (Nemačka, Austrija, Švajcarska, Lihtenštajn), a posetiocima će biti predočeno oko 1.000 knjiga savremenih autora, premijerno čak 350 naslova.

- Srećan sam što mogu ispred „Krokodila“ da predstavim ovogodišnji program, koji smo intenzivno spremali prethodnih meseci. Tokom sedam dana predstavićemo najznačajnije pisce i promovisati autore, a ne zemlje. Zaista je čast i kuriozitet što možemo da ugostimo jednu nobelovku poput Herte Miler ili čak jednog princa kakav je Stefana od Lihtenštajna, koji će govoriti o književnosti njegove zemlje - rekao je književnik Vladimir Arsenijević i najavio bogat program ne samo u okviru sala Sajma već i svuda po beogradskim kulturnim centrima, koji će se odvijati u večernjim časovima.

Kurir / E.K. Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track