LJUBAVNA PRIČA: Šokantna predstava o gej špijunima Udbe
Foto: Dragan Kadić

Ljubiša Ristić sprema komad

LJUBAVNA PRIČA: Šokantna predstava o gej špijunima Udbe

Pop kultura -

Za nekoliko dana kreću nam probe. Pravim priču o Jugoslaviji šezdesetih i revoluciji 1968, kaže reditelj

Nakon mjuzikla „Tajna Crne ruke“ s Natašom Bekvalac u glavnoj ulozi, reditelj Ljubiša Ristić postaviće na scenu i prvi srpski gej roman „Ljubavna priča“ Puriše Đorđevića, saznaje Kurir.

Knjigu objavljenu 1986. kritika je ocenila kao delo osrednjeg kvaliteta i prošla je gotovo nezapaženo. Radnja je smeštena nekoliko godina nakon smrti Josipa Broza Tita u 1983. u Jugoslaviju. Glavni lik dobija zadatak da ode u Ameriku i špijunira za interese Srbije.

Radio slične režije

- Za nekoliko dana počinju probe. Videćemo hoćemo li s premijerom izaći pre ili posle Nove godine. Pravim predstavu o Jugoslaviji šezdesetih godina i 1968. kao što sam radio „Karamazove“ i „Oslobođenje Skoplja“. Biće tu i priče o špijunaži i gejevima - kaže Ristić.

Pederi političari, ubice...

„Ljubavna priča“ nije priča o Beogradu koga više nema, već o Udbi koje još uvek ima. U romanu su prikazani pederi umetnici, pisci, političari, američki ambasadori, konobari, ubice, pederi teške haubice, kaže kritika.

Roman Puriše Đorđevića je priča o revoluciji koja jede svoju decu, o revoluciji koja potom povraća svoju decu, da bi ih ponovo pojela.

foto: Zorana Jevtić

Puriša Ðorđević

SNIMA FILM PO ĆOPIĆEVOJ PRIČI

Reditelj Puriša Đorđević želi da snimi film po motivima priče „Ljubavni jadi“ Branka Ćopića i trenutno traži producente. Đorđević je ranije izjavio da bi za film posebno trebalo da budu zainteresovani producenti iz Republike Srpske.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track