37. PO REDU: U Vranju počinju Borini pozorišni dani
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

OPTIMISTI

37. PO REDU: U Vranju počinju Borini pozorišni dani

Pop kultura -

„Borini pozorišni dani“, 37. po redu, počinju u Vranju pod sloganom „Optimisti“. Tradicionalna kulturna manifestacija održava se u čast ovog velikog književnika koji je svojim delima proslavio rodni grad. U sali Galerije Narodnog muzeja u okviru pratećeg programa prve večeri biće otvorena izložba Ivana Bekjareva, „50 godina glume“.

Predstava „U agoniji“ koju je po tekstu Miroslava Krleže, režirala Ana Đorđević., a u kojoj igraju Branko Cvejić, Marija Vicković i Radovan Vujović na repertoaru je u nedelju. Treće večeri manifestacije vranjska publika biće u prilici da pogleda predstavu „Hor bečkih dečaka“, Miroljuba Nedovića u režiji Irfana Mensura koji sa kolegama Predragom Ejdusom i Slobodanom Ninkovićem glumi u ovom dramskom komadu. Publika će biti u prilici da razgovara sa glumcima pre same predstave.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Na programu „Borinih pozorišnih dana „ je komad „Iluzije“ Ivana Viripajeva u kome igraju Goran Jeftić, Katarina Marković, Milutin Milošević i Sonja Kolarčević, u režiji Tatjane Mandić Rigonat. Najmlađi će u prepodnevnim satima biti u prilici da pogledaju predstavu za decu „Pepeljuga“. Pred vranjskom publikom naći će se i komad „Ujedinjenje ili smrt“ pozorišta iz Prištine, koji je nastao po tekstu stenograma Podgoričke skupštine, održane uoči formiranja Kraljevine SHS 1918.godine, u režiji Jelene Bogovac i Nenada Todorovića.

Manifestaciju će 26. oktobra, zatvoriti glumci iz Srbije i Crne Gore, koji će izvesti „Jami distrikt“, Milene Bogovac u režiji Kokana Mladenovića. Igraju Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. „Borini pozorišni dani“ u Vranju traju od 21. do 26. oktobra i njihov umetnički savetnik je direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu, Željko Hubač.

Predstave sa repertoara manifestacije biće izvedene u Domu vojske sa početkom u 20 sati.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

(Kurirrs/T. S. Foto: Aleksandar Jovanović Cile)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track