MLADI AUTOR POKRENUO KAMPANJU DA SNIMI FILM O KNEZU LAZARU: Potrebno mu je još 20.000 evra!
Foto: Promo

Srbijo pomozi

MLADI AUTOR POKRENUO KAMPANJU DA SNIMI FILM O KNEZU LAZARU: Potrebno mu je još 20.000 evra!

Pop kultura -

Profesor istorije iz Kruševca Marko Marinković pokrenuo je danas internet kampanju kako bi završio snimanje filma o "Knezu Lazaru" u kome glavnu ulogu igra Vojin Ćetković.

Igrano-edukativni projekat, koji je zamišljen da bude deo udžbenika iz istorije, prati život kneza Lazara Hrebeljanovića od rođenja, odrastanja na dvoru cara Dušana, preko venčanja s Milicom i napredovanja do kneza, gradnje prestonog grada Kruševca, sve do same Kosovske bitke.

foto: Promo

U ulogama starijem kneza Lazara i kneginje Milice gledaćemo Vojina Ćetkovića i Biljanu Nikolić, dok će ih u mladosti igrati Miloš Đurović i Marta Bjelica. Narator u filmu je Goran Dimitrijević.

1 / 11 Foto: Promo

Plan autora je da se snimi film od 45 minuta koji nalikuje filmovima koje radi History kanal.

- Već tri godine radimo na ovom projektu i sa nešto novca što smo skupili snimili smo promotivni video kako bi pokazali potencijalnim donatorima šta želimo i kako želimo da prikažemo ovu priču. 23. oktobra pokrećemo javnu kampanju prikupljanja novca i pošto nismo skupili ceo budšet za film, polovinu tražimo od građana Srbije. Za ceo film nam treba minimum 40.000 evra. U kampanji prikupljanja novca i tražimo 20.000 evra. Plan je da ukoliko skupimo novac da sledeće godine krenemo u pripreme za snimanje i krajem 2018. godine da imamo premijeru filma - kaže Marko.

Ljubomir Radanov / Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track