ŠOKANTNA ISPOVEST SEKE SABLIĆ: Nikada neću zaboraviti kako mi je TITO prostački dobacivao!
Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

POBESNELA

ŠOKANTNA ISPOVEST SEKE SABLIĆ: Nikada neću zaboraviti kako mi je TITO prostački dobacivao!

Pop kultura -

Glumica je prepričala kako joj je Tito dobacivao tokom predstave, što je doživljavala samo po selima.

Seka Sablić otkrila je detalje iz privatnog života, pa i kakve neprijatnosti je doživljavala tokom karijere.

Tužnim glasom priznala je da je prijatelja sve manje. Jedan od najboljih bio joj je Relja Bašić, koji je preminuo početkom aprila.

"On mi je bio baš veliki prijatelj, posećivala sam ga i dok je bio bolestan. Veliki čovek. Bila sam dobra i s Vanjom Dračom, ali ni njega više nema. Uglavnom se družim s ljudima iz branše, to su moji prijatelji. Kojih je sve manje", rekla je Seka, koju publika pamti po ulogama u filmu “Maratonci trče počasni krug” te serijama “Bolji život”, “Žikina dinastija” i “Lud, zbunjen, normalan”.

foto: Stefan Jokić

"Glumci ulaze u krizu, pa sam tako i ja osamdesetih bila u krizi. Očekuješ da te tad pozorište, koja je tvoja porodica, podrži, ali tad u Ateljeu 212 nije bilo tako. I toliko sam se loše osećala da sam želela da ostavim glumu i bavim se nekim drugim poslom. Tad je stigao poziv Relje Bašića da glumim Sonju u "Ujka Vanji" pa me spasao. Iako mi nije bilo lako da stalno putujem, jer na kraju ipak nisam odustala od angažmana u Ateljeu 212", ispričala nam je Sablić. Protiv golotinje na filmu ili u predstavama nema ništa, ali kaže da njoj nisu puno tražili da se skida.

foto: Printscreen

"Ljudima sam valjda bila odbojna za nešto tako. I onda, kad sam u "Maratoncima" čula reditelja Slobodana Šijana kako treba da se skinem, nije mi bilo dobro. Prvo sam pomislila što će reći roditelji, znam da bi me mama grdila, ionako je imala dosta komentara, pa šta će reći komšije, prijatelji... Šijan me umirivao da nisam potpuno gola, nego samo iznad pojasa. Onda sam ja rekla da ću publiku privući na oči, da me gledaju u oči, ne grudi. Na kraju me spasilo što su kadar snimali s druge strane jezera pa se skoro nisam ni videla... Inače, golotinja je dobra ako se ne zloupotrebljava, a ne ove budalaštine kakvih danas ima. Sve je puno golotinje bez razloga, ljudi kao da ne misle na roditelje, prijatelje, muževe, ljubavnike, decu... Samo se skidaju. Danas je aktuelno i seksualno iskorišćavanje od strane filmskih moćnika, optužbe stižu sa svih strana", prokomentarisala je Seka.

foto: Marina Lopičić

Kao jednu od najvećih bizarnosti svoje karijere ispričala je kako je jednom glumila za Josipa i Jovanku Broz.

"Bila sam još student, bilo je to početkom šezdesetih. Bili su u nekoj sobi i mi smo onda jedan po jedan dolazili sa svojim tačkama, valjda na metar ispred Tita i Jovanke. Ja sam recitovala, odnosno to je bilo "trtljanje", neki su pevali... On me nikad nije impresionirao, nije me bilo strah niti sam imala tremu jer nije ni moja porodica bila na njegovoj liniji. Ali nikad neću zaboraviti kako je pušio cigaru i dobacivao mi usred moje tačke, valjda je mislio da tako učestvuje. Bilo mi je to strašno, kasnije mi se to događalo po provincijskim pozorištima. Nije me to toliko čudilo, ali da jedan Tito s onim svojim držanjem tako dobacuje", izjavila je glumica.

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Printscreen, Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Ekskluzivno: Zavirili smo u Titovu vilu Galeb u Igalu, ono što je izgrađeno pre 40 godina i dalje ostavlja bez daha!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track