FESTIVAL IGRE: Trupe iz Hongkonga i Sidneja u Beogradu
Foto: Promo

Predstavljen program

FESTIVAL IGRE: Trupe iz Hongkonga i Sidneja u Beogradu

Pop kultura -

Prestonica može biti svaki grad koji ima ovakvu ponudu najreferentnijih naslova iz oblasti savremene umetničke igre

Beogradski festival igre održaće se od 15. marta do 4. aprila pod sloganom „Prestonica“. Direktorka Aja Jung izrazila je u Narodnoj skupštini sreću zbog ovogodišnje selekcije koja donosi nova ostvarenja iz različitih delova sveta.

- Vraćamo trupe koje smo silno želeli da ponovo vidimo, ali i dovodimo neke kompanije prvi put u ovaj deo sveta, poput velikih baleta iz Hongkonga i Sidneja. Da ne zaboravim da pomenem Dimitrisa Papajoanua, kako zbog novog komada, tako i zbog nagrade Jovan Ćirilov, koja će pripasti baš ovom čarobnjaku pokreta - istakla je Jungova i dodala:

- Sam slogan pokrenuo je priču koja nas je dalje vodila u kreiranje filma i fantastičnih vizuala. Reč je o prestonici koja se zove Beograd. Tokom narednog festivala igre prestonica igre će biti i Novi Sad. Prestonica može biti svaki grad koji ima ovakvu ponudu najreferentnijih naslova iz oblasti savremene umetničke igre, prema kojoj se šteluju planovi domaće i planiraju putovanja inostrane publike, i to 15 godina u kontinuitetu - zaključila je Jungova.

Karte za BFI već su u prodaji.

Kurir / E.K.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track