PELETU ZORANOV BRK U ZAJEČARU: Nagradu ste mogli dati mojim studentima
Foto: Damir Dervišagić

BRAVO

PELETU ZORANOV BRK U ZAJEČARU: Nagradu ste mogli dati mojim studentima

Pop kultura -

Dva brka, mogli su da ga dobiju Uroš, Ivan ili Nina, jer su i oni učestvovali u zajedničkoj hipnozi publike i nas, rekao je Dragan Petrović

Na pozorišnim Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru poslednje večeri u zvaničnoj konkurenciji nagradu Zoranov brk dobio je Dragan Petrović Pele za ulogu doktora Vase u predstavi „Hipnoza jedne ljubavi“.

Publika je ovacijama ispratila glumce Zvezdara teatra, koji su izveli briljantnu predstavu po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića.

Tvrdoglavi Kovačević

- Dušan Kovačević ne odustaje od svog stila, on je tvrdoglav i uporan i istrajava u svom žanru. Nama je bilo veoma zanimljivo da vidimo taj novi tekst, a od decembra prošle godine odigrali smo ga pedesetak puta - rekao je Dragan Petrović nakon predstave.

O radu na samom komadu Petrović kaže da mu je bilo zadovoljstvo raditi s kolegama.

- To su moji nekadašnji studenti. Ja inače imam dva Brka i mogli su da ga daju nekom od njih, jer su i oni učestvovali u zajedničkoj hipnozi publike i nas na sceni - kazao je on.

Ceca Bojković najbolja

Odluku žirija, kao i činjenicu da je ušao u najuži krug za nagradu Dana Zorana Radmilovića, Pele komentariše rečima da voli da dobija nagrade.

- Svako voli da bude pohvaljen, ali se unapred ne nadam. Miran sam što se toga tiče i nisam baš nešto ustreptao - rekao je on i uz smeh kazao da voli da dobija nagrade, naročito kad su novčane, i da tada ustrepti.

Drama „Hipnoza jedne ljubavi“ biće večeras 50. put izvedena na matičnoj sceni, u Zvezdara teatru, a dobila je nagradu za najbolju predstavu festivala.

Svetlana Ceca Bojković dobitnik je nagrade za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu lezbijke Dragice u komadu „Moja ti“ Ateljea 212.

LJ. R. - Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track