(FOTO) SVI PRIČAJU O LJILJI BLAGOJEVIĆ I NARODNOM POZORIŠTU: Pogledajte ko je uzeo nagradu umesto nje!
Foto: Marina Lopičić

PRIZNANJE

(FOTO) SVI PRIČAJU O LJILJI BLAGOJEVIĆ I NARODNOM POZORIŠTU: Pogledajte ko je uzeo nagradu umesto nje!

Pop kultura -

Narodno pozorište u Beogradu obeležilo je danas na Velikoj sceni svoj Dan dodelom godišnjih nagrada, uz osvrt na sedam premijera, mnoštvo priznanja i gostovanja koja su obeležila prethodnih godinu dana.

Nagradu je dobila Ljiljana Blagojević, ali se nije pojavila na dodeli.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

- Zahvaljujem direkciji i direktoru Drame Narodnog pozorista što mi javili da sam dobila zlatnu značku za 20 godina rada obaveštavam da se zato nisam pojavila na dodeli - poručila je Ljiljana Blagojević preko društvenih mreža koja je otišla u zasluženu penziju, dok je njena ćerka Kalina Kovačević primila priznanje za sjajne rezultate.

foto: Dragana Udovičić

Nagrada "Raša Plaović", koja afirmiše najveće vrednosti pozorišne glume na području Beograda u pozorišnoj sezoni 2016/2017, uručena je prvakinji Drame Olgi Odanović, kojoj je pripala i Plaketa Narodnog pozorišta na predlog upravnika, a odlukom Upravnog odbora, kao i Nagrada NP za najbolja individualna premijerna umetnička ostvarenja u okviru repertoara nacionalnog teatra.

foto: Dragana Udovičić

Odanović je rekla da je više puta izašla na obe scene nacionalnog teatra, ali da joj je danas bilo najteže i da joj priznanja matične kuće jako znače. Posle nagrada "Žanka Stokić" i "Ljubinka Bobić", nagrada "Raša Plaović" za nju predstavlja veliku odgovornost.

"Nema mi druge. Ne smem da odustanem. Moraću da radim još malo dok me drži ova bezrezervna ljubav prema pozorištu", rekla je Odanović.

(Kurir.rs/ Tanjug/ Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track