OLGA ODANOVIĆ ZA KURIR: Tezgarim da bih preživela
Foto: Dragana Udovičić

Dobitnica nagrade „Raša Plaović“

OLGA ODANOVIĆ ZA KURIR: Tezgarim da bih preživela

Pop kultura -

Trudim se da takve predstave budu odrađene profesionalno i da imaju kvalitet bez obzira na komercijalu. Primorani smo da radimo, kaže glumica

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Olga Odanović posle nagrade „Žanka Stokić“ dobila je priznanje „Raša Plaović“. Na jučerašnju dodelu umalo da ne dođe jer je ostala zarobljena na aerodromu u Frankfurtu.

- Budna sam već više od 30 sati. Izgubili su mi i kofer. Umorna sam. Baš sam na aerodromu s testerima za parfeme uzela da mutim kafu. Nikad više neću ići na turneju. Nije to više za mene, svaki put to kažem kad dođemo s nekog dalekog putovanja. Međutim, za tri dana prođe me umor i opet bih putovala - kaže Olga, koja otkriva da je njen put trajao dva dana.

Priželjkuje prinove u porodici

JEDVA ČEKAM UNUČE

Mira Banjac kaže da bi sve nagrade zamenila za jedno unuče.

- Jedva čekam da dobijem unuče. Mira je u pravu. Pozorište je zasad moja najveća ljubav - objasnila je Olga, koja ima ćerku Lenku i sina Jakova.

Supruga glumca Dragana Petrovića Peleta smatra da je ovo bila njena godina.

- U našem poslu morate da imate sreće. Velike nagrade su mi došle i počela sam da presabiram u sebi da li je moguće da sam baš ja dobila „Žanku“, „Ljubinku Bobić“ i „Rašu“ jer ima mnogo mojih kolega koji ih zaslužuju - kaže glumica.

Ona je zahvaljujući saradnji s dva mlada reditelja konačno vratila veru u pozorište.

- „Carstvo nebesko“ Jerneja Lorencija bilo je za mene neko novo iskustvo. Nisam bila u prilici da radim na taj način za ovih 30 godina otkako se bavim glumom. Pod stare dane sam naučila nešto novo, a i Igor Vuk Torbica mi je dao Matrionu u Tolstojevom „Carstvu mraka“. Upustila sam se u teme zla i neke tamne strane u čoveku i šta nas tera da činimo zlodela. To je daleko od mene kao Olge privatno - ističe glumica i dodaje:

- Igram se na sceni s radošću. Moja najveća radost gluma konačno se isplatila. Puni su mi i duša i srce. Uradili smo nešto dobro. Nagradu delim sa svojim kolegama s kojima igram. Bez partnera ne bi bilo ni „Raše“.

Najbolja opera

RAVNOPRAVNA RASPODELA

Najbolja predstava, po odluci Upravnog odbora Narodnog pozorišta, jeste opera „Đani Skiki“.

- Nisam gledala tu operu. Lepo je da se rasporede nagrade, malo drami, operi i baletu.

Olgi je popularnost donela ulogu u seriji „Selo gori, a baba se češlja“.

- Trudim se da imam strpljenja prema ljudima koji me sretnu na ulici. A posebno se radujem kad ih vidim u pozorištu. TV prati tri miliona ljudi, ali u pozorište dolazi mali broj njih. Narodno je broj jedan u gradu. Zahvaljujući novom direktoru Drame Željku Hubaču.

Olga s nestrpljenjem čeka novu ulogu, ali ne pravi razliku između komercijalnog i angažovanog pozorišta.

- Tezge radimo sa strane jer kako bismo preživeli. Drugačije ne bismo mogli. Trudim se da to budu prave, profesionalno odrađene predstave i da imaju kvalitet bez obzira na komercijalu - zaključuje dobitnica nagrade „Raša Plaović“.

Ljiljana Blagojević, foto: Dragana Udovičić

Ljiljana Blagojević

NIKO MI NIJE JAVIO DA SAM DOBILA NAGRADU

Nagradu je dobila i Ljiljana Blagojević, ali se nije pojavila na dodeli.

- Zahvaljujem direkciji i direktoru Drame što su mi javili da sam dobila Zlatnu značku za 20 godina rada i obaveštavam da se zato nisam pojavila na dodeli - poručila je Ljiljana.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track