JUŽNOAFRIKANKA NAJLEPŠA U UNIVERZUMU: Pobednica oteta pre izbora za mis
Foto: Profimedia, EPA

IMALA SREĆE

JUŽNOAFRIKANKA NAJLEPŠA U UNIVERZUMU: Pobednica oteta pre izbora za mis

Pop kultura -

Južnoafrikanka je proglašena za mis univerzuma! Demi-Li Nel-Piters (22) među 92 lepotice ovenčana je titulom najlepše, a Srbija ove godine nije imala svoju predstavnicu na tom takmičenju.

Izbor za mis, koji je 1996. godine preuzeo aktuelni predsednik Amerike Donald Tramp, održan je u Las Vegasu. Od devojaka iz komšiluka najbolje se plasirala tamnoputa predstavnica Hrvatske Šanel Peti, 19-godišnjakinja iz Slavonskog Broda, čija je majka Hrvatica, a otac Amerikanac.

Najveća strast ovogodišnje pobednice mis univerzuma su borilački sportovi. Demi je uz pretnju pištoljem bila oteta samo mesec dana nakon što je ponela titulu mis Južnoafričke Republike. Nakon traumatičnog iskustva, odlučila je da usavrši samoodbranu, pa sada drži kurseve na kojima uči žene kako da se odbrane. Zato je u finalnom intervjuu na takmičenju govorila o položaju žena.

- Kao mis univerzuma trebalo bi da budeš samouverena i da veruješ u sebe kao pojedinca. Misica je žena koja prevazilazi mnoge strahove i na taj način pomaže drugim ženama da se izbore sa svojim strahovima. Ona je žena kojoj nikada ništa nije „previše“ i mislim da sam ja baš takva - rekla je Južnoafrikanka, koja je diplomirala poslovni menadžment.

foto: Profimedia, EPA

Prva pratilja je Kolumbijka Laura Gonzales, a druga je mis Jamajke Davina Benet. Hrvatica je bila među samo četiri Evropljanke na takmičenju, a prvi put su se takmičile lepotice iz Kambodže, Laosa i Nepala.

Objašnjenje

EVO ZAŠTO NEMA SRBIJE

Pozvali smo kompaniju „Mis Ju“, koja je svake godine slala našu predstavnicu na izbor za mis univerzuma, da nam objasne zašto se Srpkinja nije takmičila.

- Odlučili smo da napravimo pauzu od godinu dana. To je naše pravo. Već se spremamo za sledeću godinu - rekla je Milanka Đorđević iz „Mis Ju“.

Kurir / E.K.

Foto: Profimedia, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track