SNIMA SE JUŽNI VETAR: Žika Todorović u priči o beogradskom kriminalu
Foto: Nebojša Mandić

SNIMA SE JUŽNI VETAR: Žika Todorović u priči o beogradskom kriminalu

Pop kultura -

Snimanje "Južnog vetra", uzbudljive priče o Beogradu kroz vizuru jednog određenog dela njegovog stanovništva s one strane zakona, odigrava se ovih dana u Mirijevu, a naredne godine stiže i u naše bioskope.

Srđan Žika Todorović "uhapšen" je u zajedničkoj akciji nekoliko država iz regiona u Mirijevu, ali samo za potrebe snimanja filma Miloša Avramovića. Pored njega deo glumačke ekipe su i Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac i Jovana Stojiljković.

foto: Aleksandar Letić

"Ovaj scenario je rezultat moje potrebe da na poučan način prenesem mlađim generacijama sve ono što sam kao klinac doživeo i preživeo odrastajući devedesetih godina na ulicama beogradskog naselja Mirijevo, okružen ekstremnim nasiljem i siromaštvom, u svetu bez heroja", rekao je Miloš Avramović, reditelj i scenarista filma. "Scenario je posvećen mojim preminulim drugovima i drugaricama, a moj junak govori u njihovo ime."

foto: Aleksandar Letić

Snimanje se pretežno odvijalo na teritoriji gradske opštine Zvezdara u naselju Mirijevo. "Južni vetar" je 2010. godine nagrađen sredstvima za razvoj scenarija na konkursu Sektarijata za kulturu Beograda, a prošle godine je pobedio na konkursu Filmskog centra Srbije, gde je nagrađen sredstvima za produkciju. Jedna od producenta je i Miloš Biković.

(Kurir.rs/ Foto: Aleksandar Letić i Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Žika Todorović stigao kod Đokovića na slavu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track