FATALNA LEPOTICA U SENKAMA NAD BALKANOM: Noževi i pištolji su romantični
Foto: Promo

Ko je teroristkinja iz „Senki nad Balkanom“

FATALNA LEPOTICA U SENKAMA NAD BALKANOM: Noževi i pištolji su romantični

Pop kultura -

Zgodna lepotica Jovana došla je mnogima glave u poslednjoj epizodi hit serije „Senke nad Balkanom“. Teroristkinju VMRO, koja ubija i zbog pogrešnog pogleda, sjajno je dočarala makedonska glumica i bivša mis Makedonije Jana Stojanovski (32).

- Mama Silvija mi je rekla da obratim pažnju na Bjelogrlića i pogledam njegov film „Montevideo, bog te video“. Nisam pre toga pratila njegov rad kao reditelja. Svaki glumac u njegovom filmu je savršen - kaže glumica.

foto: Promo

Prvobitno nije bilo planirano da ona igra u seriji „Senke nad Balkanom“.

- U Makedoniji je bio kasting i niko nije bio izabran. Došla sam u Beograd na dodatnu audiciju. Imala sam veliku tremu. Na kasting je došao Gordan Kičić da uradimo naše scene zajedno. Prošli smo tekst nekoliko puta, a na moje iznenađenje, Bjela je ustao i odmah rekao da sam dobila ulogu. Oduševio me je - objašnjava Jana.

foto: Printscreen

Seks joj nije tabu

KIČIĆ JE SJAJAN PARTNER

Narednih nedelja gledaoci će uzdisati zbog ljubavnih scena s Gordanom Kičićem:

- Kičić je sjajan glumac i vrlo kreativan. Nije mi bilo neprijatno da snimam takve scene. Otkad sam upisala glumu, seks za mene nije tabu tema.

Glumica uživa dok igra teroristu VMRO.

- Zaljubila sam se u svoju ulogu. Ona je opasna i nedodirljiva. Niko ne sme da je muva. Njena romantika su nož i pištolji - kroz osmeh kaže slatka Jana.

Bivša misica

Talentovana glumica je 2007. izabrana za najlepšu devojku Makedonije:

- Imala sam tada tek 21 godinu i ne stidim se tog svog dela života. Bila sam previše mlada. U našoj zemlji titula misice ništa ne znači, dok je svuda u svetu stvar prestiža. Meni to nije bio životni cilj, ali je bilo jedno iskustvo više. Ne želim da me ljudi pamte po tome, već kao glumicu.

Nakon izbora dobila je ponude da igra u nekoliko spotova.

Rekla „ne“ Tošetu

- Odbila sam Tošeta Proeskog jer sam htela da budem glumica. Nije mi to tada bilo zanimljivo - ističe ona.

Jana pored glume studira psihologiju i dobro peva, a ima i svoju kafanu.

- Svake godine sam gost na koncertu Radeta Šerbedžije. Nemam svoj bend i svirke, ali želim da se bavim pevanjem. Spremam i mjuzikl „Mama mija“ u Makedoniji. Kafanu sam otvorila zajedno sa sestrom da bih pila i lomila čaše do mile volje - kroz osmeh zaključuje glumica, koja nema dečka.

foto: Promo

Tužna sećanja

OTAC MI JE POSLEDNJU PREMIJERU IMAO U BEOGRADU

Jana potiče iz glumačke porodice. Njen deda po majci bio je jugoslovenski glumac Aco Jovanovski, kao i otac Nenad, majka Silvija i mlađa sestra Ana, učesnica u „Survajveru“.

- Očeva poslednja predstava „Bekstvo“ od Bulgakova 1998. igrana je u Ateljeu 212. Dobio je dobre kritike, ali samo nekoliko meseci nakon premijere je preminuo. Zato me za Beograd veže i tuga. Grad mi nije nepoznat, kao ni način življenja. Moja baba po očevoj liniji poreklom je iz Srbije - kaže Jana.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Promo, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Milica Gojković: Smrzavala sam se na snimanju "Senki nad Balkanom"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track