(FOTO) PREMIJERA NOVIH RATOVA ZVEZDA U ČAST PRINCEZE LEJE: Poslednji džedaj stigao u Beograd, a samo odbarani videli nastavak!
Foto: Damir Dervišagić

Neka sila bude s tobom

(FOTO) PREMIJERA NOVIH RATOVA ZVEZDA U ČAST PRINCEZE LEJE: Poslednji džedaj stigao u Beograd, a samo odbarani videli nastavak!

Pop kultura -

Daleka galaksija oživela je večeras u Beogradu na premijeri "Ratova zvezda: Poslednji džedaj", posvećenoj Keri Fišer, preminuloj zvezdi jedne od najuspešnijih filmskih franšiza svih vremena.

Atmosfera u bioskopima bila je nesvakidašnja, a da prvi vide ostvarenje iz radionice Dizni došli su Nikola Đuričko, Stevan Filipović, Srđan Timarov, Milica Todorvić, Gordan Kičić, Darko Ivić i drugi.

1 / 8 Foto: Damir Dervišagić

U filmu Rajana Džonsona, glavna junakinja, Rej, nastaviće svoje epsko putovanje s Finom, Poom i Lukom Skajvokerom u sledećem poglavlju Star Wars sage. U osmoj epizodi, koja nastavlja priču započetu u filmu "Buđenje sile", ponovo ćemo videti Marka Hamila, Keri Fišer, Adama Drajvera, Dejzi Ridli, Džona Bojegu, Oskara Ajzaka, Lupitu Njongo, Domnala Glisona, Entonija Danijelsa, Gvendolin Kristi i Endija Serkisa. Novi članovi ekipe uključuju oskarovca Benisija Del Tora, nominovanu za Oskara Loru Dern i talentovanu novu nadu Keli Mari Tren.

Film se završava zahvalnošću Fišer koja igra princezu Leju. Glumica je umrla u decembru prošle godine u 60. godini nakon što je završila snimanje svojih scena za "Poslednji džedaj". Njen lik, sada poznat kao general Leja Organa, čelnica Otpora, ima glavnu ulogu u filmu. "Poslednji džedaj" na redovnom repertoaru je od četvrtka u bioskopima širom Srbije.

(Kurir.rs - Foto: Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track