BAJKA O POZORIŠTU: Kume Dušane, naša Bajka živi
Foto: Promo/Nikola Vukelić

50. izvođenje

BAJKA O POZORIŠTU: Kume Dušane, naša Bajka živi

Pop kultura -

Ova sjajna komedija, prema tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Marka Misirače, bavi se položajem kulture, a pre svega pozorišta, kao i time kako kulturu i umetnost doživljava naša politička elita

Predstava "Bajka o pozorištu" će 24. decembra imati jubilarno 50. izvođenje u Zvezdara teatru.

Ova sjajna komedija, prema tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Marka Misirače, bavi se položajem kulture, a pre svega pozorišta, kao i time kako kulturu i umetnost doživljava naša politička elita.

- Od nastanka do premijere prošlo je dosta vremena. Sudbina je htela da naša priča i ideja pretrpi mnogo izmena, iskušenja, ali kad je stala pred publiku, to je bilo to - rekao je Marko Misirača.

foto: Marina Lopičić

O tome kako je "Bajka" našla svoj put do publike, govori pisac Vladimir Đurđević.

- Ona je put do publike tražila punih šest godina. Pisana je u pet verzija, čamila je u fiokama nekoliko godina. Kao da je čekala pravu podelu i dobar trenutak. Čini mi se ponekad da je lakše dramu napisati nego je nasloviti. Tu moju muku i agoniju je prekinuo Dušan Kovačević, kada je rekao: „Bajka o pozorištu“. I evo, kume Dušane, naša „Bajka“ ide pedeseti put, na radost svih nas, a pre svega (bez lažne skromnosti) na radost publike - zaključio je Đurđević.

Foto: Nikola Vukelić; Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track