USPEH: Srbin pravi maske svetskim zvezdama
Foto: Promo

Lakobrija uliva strah u kosti

USPEH: Srbin pravi maske svetskim zvezdama

Pop kultura -

Lakobrija je nedavno boravio u Istri, gde je bio angažovan na filmu „C. L. E. A. N.“, u kome glume holivudski glumci Tom Sajzmor i Kostas Mandilor

„Srpski film“, „Zona mrtvih“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“ i „Mamula“ ne bi bili tako verodostojni i jezivi da nije bilo maski i specijalnih efekata srpskog majstora Miroslava Lakobrije, koga je rad ponovo odveo i do holivudskih zvezda.

Naime, Lakobrija je nedavno boravio u Istri, gde je bio angažovan na filmu „C. L. E. A. N.“, u kome glume holivudski glumci Tom Sajzmor i Kostas Mandilor.

„C. L. E. A. N.“ nastaje pod okriljem produkcijske kuće „Drim tim pikčers“ i Vjekoslava Katušina, a koproducent je Jani Zombori Banovac iz Filmskog centra Istre, koji i glumi u filmu.

Ovaj horor sa elementima trilera i misterije prati grupu ljudi koji pokušavaju da sačuvaju živu glavu u izolovanom sanatorijumu za rehabilitaciju.

Miroslav je i ranije imao priliku da radi sa svetskim facama.

- Moj posao ima uspone i padove, ali na kraju ostaju samo lepi trenuci. Dosad sam imao najbolju saradnju na turskom hororu „Magi“. U okviru tog projekta imao sam čast da sarađujem sa Stivenom Boldvinom i Majklom Medsenom. Pred snimanje sam dolazio u Boldvinovu prikolicu, zbog žurbe sam morao sam da mu napravim masku za pet minuta, a ona se pravi skoro pola sata - ispričao je ranije za Kurir.

Lakobrija je završio dizajnersku školu u Beogradu, a zatim i Fakultet primenjenih umetnosti na odseku vajarstvo. Koosnivač je i direktor Festivala srpskog filma fantastike.

Kurir / Priredila: M. C.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track