BELGRADE METAL MEETING: Velikani evropske metal scene nastupaju u Beogradu
Foto: Printscreen

FESTIVAL

BELGRADE METAL MEETING: Velikani evropske metal scene nastupaju u Beogradu

Pop kultura -

Ljubitelje tvrđeg zvuka očekuje veče za nezaborav u petak, 19. januara u Hali Sportova u Novom Beogradu.

Ova godina počinje definitivno u znaku metal muzike i srpska prestonica napokon dobija festival koji će okupiti brojne poštovaoce žestokih rifova iz zemlje i regiona. Predstavljamo vam prvi po redu Belgrade Metal Meeting festival.

Kao nosioci ovog festivala nastupaju svima dobro poznati, bogovi evropske metal scene Kreator, podrška i zagrevanje će im biti metal velikani death metala Vadera ali i Dagoba, Noctifera, Bombarder i Infest.

foto: Printscreen

Nemački Kreator ne treba posebno predstavljati. Vodeći evropski thrash metal giganti sa karijerom koja traje 35 godina. Ove godine su objavili 14. album Gods of Violence (Nuclear Blast), a u Beogradu će nastupiti kao headlineri te odsvirati redovni set.

Vader su miljenici domaće publike i bend koji u Srbiji ima jaku bazu posvećenih fanova. Bend i dalje promoviše svoj poslednji, 13. po redu album The Empire koji je objavljen za Nuclear Blast Records 2016. godine. Na koncertu u Beogradu bend će odsvirati specijalni The Ultimate Incantation set sa kojim proslavljaju 25. godina od izlaska svog albuma prvenca.

Dagoba je na sceni 20 godina i pored Gojire, jedan su od najpoznatijih metal izvoza iz Francuske. Surova kombinacija groove metala i elektronike je njihova specijalnost. Na koncertu će promovisati novi album Black Nova (Century Media).

Slovenačka Noctiferia je sastav sa kojim je naša publika dobro upoznata. Koreni su im u death/black metal zvuku, a danas eksperimentišu sa modernijim metal rešenjima sa primesama industriala. Kao vrlo uspešan album upisiju Death Culture (2010.) koji je miksao Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain, The Abyss Studio), dok im je prošle godine izašao akustični album Transnatura na kojem se nalaze verzije starih pesama u novom aranžmanu.

Najubitačnije oružje domaće metal scene Infest nastupiće na Belgrade Metal Meeting festivalu. Sa izlaskom svog petog studijskog albuma Addicted to Flesh bend je ove godine zakucao svoj dominantni status na sceni i sa punim pravom će deliti binu sa velikanima svetske metal scene.

U godini kada sa ponosom mogu objaviti izlazak novih izdanja svojih starih legendarnih albuma Speed Kill i Bez Milosti na koja se čekalo nekoliko decenija, legende domaće scene Bombarder pridružiće se opakoj postavci predstojećeg metal spektakla. Nastup će ujedno biti i zvanična promocija vinilnih izdanja koja su ekskluzivno objavljena u americi prošlog meseca.

– U planu je da Belgrade Metal Meeting postane tradicionalni festival, te ovom prilikom pozivamo fanove žestokog zvuka da podrže našu priču i dođu januara na metal prašenje – kažu organizatori ovog festivala MH Concerts i Serbian Hellbangers.

foto: Printscreen

(Kurir.rs/Foto Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track