OLIVERA KOVAČEVIĆ PROGOVORILA O BEOVIZIJI: Prirodno je da neafirmisani muzičari učestvuju na takvim takmičenjima!
Foto: Zorana Jevtić

DALA SVOJE MIŠLJENJE

OLIVERA KOVAČEVIĆ PROGOVORILA O BEOVIZIJI: Prirodno je da neafirmisani muzičari učestvuju na takvim takmičenjima!

Pop kultura -

RTS je pre nekoliko dana objavio spisak 17 kompozicija i takmičara koji će se 20. februara u Sava Centru nadmetati na "Beoviziji" za učešće na 63. "Evrosongu" u maju ove godine u Portugaliji. To je izazvalo veliku polemiku u javnosti.

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a, Olivera Kovačević je za "Novosti" progovorila o "Beoviziji".

"Opšte mesto je da domaći izbor za "Pesmu Evrovizije" izaziva burne reakcije u jednom delu javnosti", rekla je Olivera.

foto: Zorana Jevtić

Zatim je dodala:

" To je deo našeg folklora i sasvim očekivana pojava, zabrinula bih se da nije tako. Kada RTS sam bira kompozitora i pesmu, onda je glavna tema zašto ne damo priliku narodu da izabere. Kada pružamo šansu kompozitorima da pokažu talenat i kreativnost, a narod da izabere, onda se polemiše zašto se troši novac na takve festivale jer je to nepotrebno. Nemam ništa protiv da pojedinci tako važan događaj iskoriste da bi jedan dan bili na naslovnim stranama. Kada je 2007. na "Beoviziji" pobedila Marija Šerifović sa "!Molitvom", mislim da nije bilo nijednog pozitivnog komentara u javnosti, za Željka Joksimovića su posle trijumfa na nacionalnom izboru sa kompozicijom "Lane moje" govorili da je to užas, da je pesma plagijat, a on je osvojio drugo mesto na "Evrosongu" u Istanbulu.

Kovačevićeva naglašava da je RTS posle devet godina odlučio da ponovo organizuje “Beoviziju" kako bi nacionalni izbor bio potpuno transparentan:

"Pronaći dobru kompoziciju je stvar autora, kreativnih ljudi, a festival je mesto gde svi muzički stvaraoci dobijaju priliku, a ne samo najpoznatiji. Prirodno je da neafirmisani muzičari učestvuju na takvim takmičenjima. Velika Britanija sigurno na "Evrosong" neće slati Robija Vilijamsa.

Kurir.rs, Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Za mnoge NISTE ZNALI: 5 evrovizijskih hitova koji su osvojili svet! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja