NAZIVALI SU JE NAJVEĆOM NIMFOMANKOM, PREŽIVELA JE NEKOLIKO MOŽDANIH UDARA: Holivudska diva je imala buran život, a umrla je u potpunoj samoći!
Foto: Printscreen

PRISEĆANJE

NAZIVALI SU JE NAJVEĆOM NIMFOMANKOM, PREŽIVELA JE NEKOLIKO MOŽDANIH UDARA: Holivudska diva je imala buran život, a umrla je u potpunoj samoći!

Pop kultura -

Kako su mnogi njeni savremenici isticali, bila je skandal majstor Holivuda, a u životu su joj bili najbitniji novac i lepota. Ava Gardner je obeležila jedan period filmske umetnosti. Umrla je na današnji dan 1990. godine.

Na onaj svet je otišla sa 68 godina, ali ono što je ostalo za njom su slava i skandali. Toliko je imala partnera da ju je štampa njenog vremena nazivala i najvećom ninfomankom u svetu umetnosti. Kao glumica je bila neponovljiva pa je sebi davala za pravo da bira sa kojim rediteljem će sarađivati i sve je moralo da bude po njenim uslovima.

Bila je u braku sa tri muškarca, a najpoznatiji od njih svakako je bio Frenk Sinatra. Decu sa njim nije htela da ima. Dva puta je abortirala.

"Da sam odlučila da rodim dete, plata bi mi bila dosta manja. Pa, od čega bih živela? Frenk je u to vreme bio bez novca, a ja sam imala brojne dogovorene filmove", svojevremeno je rekla Ava.

Prema pričama iz tog vremena, Sinatra ju je čak i molio da ne abortira, ali se onda čvrsto držala svoje odluke jer je karijeru i moć na polju filma želela da zadrži.

Od Sinatre se razvela 1957. godine, nakon toga započela vezu sa Ernestom Hemingvejem pa je i njega ostavila. Godine 1961. on se ubio. Tada je pala u depresiju. Kako je i sama govorila -želela je da živi 150 godina sa viskijem u jednoj i cigaretom u drugoj ruci. Ipak, preminula je u 68. godini od upale pluća nakon nekoliko moždanih udara koje je preživela. Umrla je sama u stanu, a uz nju je jedino bila njena kućna pomoćnica.

Kurir.rs/Blic, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track