KRITIČAR DIMITRIJE VOJNOV IZABRAO NAJBOLJU SERIJU U REGIONU: Čuvar dvorca je bolji od Senki nad Balkanom!
Foto: Promo

MRTVA TRKA

KRITIČAR DIMITRIJE VOJNOV IZABRAO NAJBOLJU SERIJU U REGIONU: Čuvar dvorca je bolji od Senki nad Balkanom!

Pop kultura -

Početak januara je period godine kad se prave liste najboljih ostvarenja u protekloj, a kritičar Dimitrije Vojnov smatra da je najbolja regionalna serija snimljena u Hrvatskoj. Za nijansu bolji od „Senki“ je triler o agentima Udbe „Čuvar dvorca“.

- Na teritoriji bivše SFRJ serija godine u 2017. je ipak „Čuvar dvorca“ s Hrvatske radio-televizije - napisao je na društvenim mrežama.

foto: Promo

Priča s potpisom Lukasa Nole i u njegovoj režiji u četiri nastavka govori o poslednjim godinama SFRJ, a junaci su agenti koji su ubijali Titove protivnike.

- Moja serija nema nameru da priča o osamdesetim, iako je samo razdoblje bitno za razumevanje čitave priče. Ivo Gregurević tumači Borisa Bišćana, službenika Udbe koji vodi odeljenje koje se bavi praćenjem „neprijateljske emigracije u inostranstvu“, a što zapravo znači da je u velikoj meri zadužen za organizaciju likvidacija političkih protivnika tadašnjeg režima - objašnjava Nola.

Serija je, kao i Bjelogrlićeva, triler, u njoj ima lepih žena, a povezuje ih Goran Bogdan, koji tumači jednu od glavnih uloga.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track