LEZBIJKA I UBICA: Glumica Jelica Kovačević o Sartrovom besu, otelotvorenom u liku Ines!
Foto: Promo

Iza zatvorenih vrata

LEZBIJKA I UBICA: Glumica Jelica Kovačević o Sartrovom besu, otelotvorenom u liku Ines!

Pop kultura -

Glumica Jelica Kovačević oduševila je gledaoce ulogom u filmu "Vir", a trenutno svoj talenat pokazuje u predstavi "Iza zatvorenih vrata", koja je na repertoaru pozorišta "Madlenijanum".

Jelica se našla u ulozi lezbijke i ubice, a za Kurir govori o ovom komadu, kao i o tome kako je ponela ovaj izuzetno težak lik.

Igrate ženu koja je gej opredeljenja , koliko vam je izazovan trenutni proces stvaranja lika?

"Jako odgovorno, pogotovu Sartrovog, i osetiti i izneti lik Ines , koja je seksualno i emotivno orijentisana ka istom polu a pritom ubija svoju partnerku, motivom ljubomore .Toliko izazovno da mi se s vremena na vreme devojke gledaju , dodiruju iz svojih istih potreba i žudnji."

foto: promo

Zbog čega ste kao producent izabrali ovako težak komad , zar ljudima u Srbiji nije već sama svakodnevnica preteška?

"Za Sartra sam emotivno vezana , ljubav prema Sartru preneo mi je moj profesor Vladimir Jevtović i Sartr će na Beogradskoj sceni zaživeti iz ljubavi i znam da će ga Beograd s’ ljubavlju primiti .Ljubav se uvek oseti i nikad ne vara. Ljubav ima sjaj u ocima. Sigurna sam da je ovom delu upravo sada i vreme. Sartr je veliki i svemoguć , njegova prića je prisutna uvek ,sada i upravo."

Priča o ubicama?

"Smatram da se ništa u životu ne događa slučajno. Bog/ Univerzum je za mene pseudonim za slučajnosti . Delo je presnažno, da, priča o tri ubice koje se susreću u Paklu ,zar to nije uvek i sada i nekada i odvajkad ? Veliki egzistencijalista i mudro/ mislilac kao Sartr živi u svakoj pori i ovog savremenog čoveka."

Sartr kaže da su pakao drugi , šta vi kazete ?

"Ceo život naš satkan je od ljudi, odnosa , ljubav, posao, porodica, apsolutno ceo život , svakog bića na planeti ...Ne mislim da Sartr sudi , on ukazuje tom rečenicom na nas same, da je jedini put ka učenju , put ljubavi, prvo prema samim sebi a iz toga prema svim bićima ...ako napravimo balans , neće biti Pakla , na Zemlji će nam ovozemaljski život biti Rajski."

foto: promo

(Kurir.rs, Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track