OGLASIO SE HARVI VAJNSTIN: Rouz zbog knjige laže da sam je silovao
Foto: Reuters, EPA

Šok

OGLASIO SE HARVI VAJNSTIN: Rouz zbog knjige laže da sam je silovao

Pop kultura -

Nakon što je kao bomba odjeknula vest da je još jedna žrtva Harvija Vajnstina zvezda serije „Čari“ Rouz Mekgauan, koju je navodno seksualno zlostavljao i pretio joj, oglasio se i holivudski producent.

On je preko advokata demantovao njene tvrdnje, ističući da koristi njegovo ime za promociju svoje knjige. Vajnstin je do juče bio u medijskoj izolaciji zbog toga što ga je preko 100 žena optužilo za pretnje, maltretiranje, ucene i zlostavljanje. Ali isprovociralo ga je pojavljivanje Mekgauanove u jednoj televizijskoj emisiji, gde je detaljno objasnila kako je izgledao navodni seksualni napad na nju tokom Sandens festivala 1997. Ona je navela da se Vajnstin samozadovoljavao dok joj je pružao oralni seks u džakuziju. Kako prenose američki mediji, filmski mogul joj je iste godine platio 100.000 dolara da ćuti.

- Gledajući „performans“ Rouz Mekgauan, koja očigledno promoviše svoju novu knjigu, moj klijent nije mogao da ostane imun na namere da bude ocrnjen u javnosti. Ne samo što je gospodin Vajnstin demantovao ovu priču već su to učinila i dva svedoka, uključujući i Rouzinog menadžera u to vreme, za kojeg ona tvrdi da mu se poverila dan kasnije, ali i glumac Ben Aflek. Poverila im se ubrzo nakon incidenta koji danas naziva „silovanjem“, ali koji je 1997. godine svom menadžeru opisala kao „konsenzualni čin seksa“ - rekao je Ben Brafman u saopštenju za medije.

Vajnstin tvrdi da mu je Džil Mesik, njena bivša menadžerka, prenela da je glumica zažalila zbog seksa u džakuziju, ali da je bilo uz pristanak. A tu je i navodni mejl Bena Afleka.

- Nikada mi nije rekla, niti sam tražio da mi kaže da ju je bilo ko napao. Sve suprotno je laž. Ne znam šta je Rouz radila, niti šta tvrdi da je radila - navodno je napisao Aflek.

Advokat je priložio i slike na kojima Rouz i Vajnstin poziraju zajedno na gala večeri 2005. godine, što pokazuje da su ostali prijatelji i u godinama nakon navodnog napada.

foto: Reuters, AP

Žrtve

ZVEZDE HOLIVUDA PROTIV SLAVNOG PRODUCENTA

Vajnstin je navodno žrtve mamio u svoj stan i hotelsku sobu, gde se svlačio go, terao ih da ga masiraju, nagovarao ih na seks, hvatao za grudi, masturbirao. Njega je za seksualno zlostavljanje optužila čak 31 glumica. Među njima su holivudske zvezde poput Anđeline Džoli, Salme Hajek, Gvinet Paltrou, Kejt Bekinsejl, Mire Sorvino, Ešli Džad i drugih.

Kurir / LJILJANA STANIŠIĆ

Foto: Reuters, EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja