BILA JE NAŠA NAJLEPŠA NAŠA GLUMICA A ONDA JE ZADESILA TRAGEDIJA: Pijani policajac je izazvao sudar, ostala je NEPOKRETNA!
Foto: Printscreen Youtube

EVO GDE JE I ŠTA RADI DANAS

BILA JE NAŠA NAJLEPŠA NAŠA GLUMICA A ONDA JE ZADESILA TRAGEDIJA: Pijani policajac je izazvao sudar, ostala je NEPOKRETNA!

Pop kultura -

Glumica Merima Isaković važila je za najlepše i najtalentovanije glumice velike Jugoslavije. Posle uloga u filmu "Jovana Lukina" (1979.) i "Neka druga žena" (1980.), već je bila slavna i poštovana. Međutim, ubrzo potom usledila je tragedija i Merima je ostala nepokretna.

Isakovićeva, koja je tada imala samo 20 godina, ovako je pričala o saobraćajnoj nesreći koja joj je preokrenula život.

"Nesreća se dogodila u Beogradu, dan posle završetka snimanja filma "Neka druga žena". Bila sam u automobilu zajedno sa mojim bratom, kao i sa našim drugarom Nedimom, koji je tada bio na odsluženju vojnog roka. Udes je izazvao pijani policajac Predrag Milojević, koji se vraćao sa pijanke iz hotela Jugoslavija. Kada je na lice mesta dosla milicija, on je, kao njihov šef, praktično sam napravio uviđaj. Bio je toliko pijan da uopšte nije mogao da izađe iz automobila. Tek kada je, zbog Nedima, na uviđaj dosla vojna milicija, Milojević je morao da duva u balon, pa je ušao u zapisnik kao krivac. Moj brat je zadobio kontuziju bubrega, Nedim je prebačen u bolnicu sa teškim povredama glave, a meni je dijagnostikovana teška povreda kičme sa najtrajnijim posledicama", prisećala se za medije Merima.

A post shared by movie stills (@thesnapshooter_) on

Isakovićeva je govorila i da je prilikom operacije došlo do lekarske greške, što je i najverovatniji razlog njenog invaliditeta. Lečila se kasnije u Rusiji, Ukrajini i Kini. Prilikom rehabilitacije u Kini, upoznala je supruga Vladimira, od koga se razvela, i sa njim je dobila sina.

Merimu, čiji su roditelji poreklom iz Bosne (rođena je 13. januara 1959. u Zemunu), jako je pogodio raspad Jugoslavije. Govorila je da su Slobodan Milošević i Franjo Tuđman pocepali Jugoslaviju kao besni psi željni vlasti.

Do 1996. godine živela je u Beogradu, a zatim se preselila na Novi Zeland. Nikada nije dozvolila da joj nesreća uništi život. Izgradila je tamo karijeru profesora kliničke psihologije.

"Htela sam da sačuvam svoga sina, a takođe nisam želela da gleda kako umire duša Beograda, grada mog rođenja i detinjstva", govorila je Merima.

Jednom prilikom je rekla da je nekoliko puta bila blizu kraja života i da zato veoma voli budućnost i da uvek gleda napred.

A post shared by Jovana M. Stevanović (@yo1che) on

(Kurir.rs, Foto: Printskrin Youtube)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) GLUMAC DOBRO PODNOSI TERAPIJU: Nebojša Glogovac nasmejan šeta Dorćolom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track