MIŠA JANKETIĆ O BRAKU S BALERINOM: Ne znam da li je volim, ali bez nje ne mogu!
Foto: Luka Šarac, Privatna Arhiva

Hit priča

MIŠA JANKETIĆ O BRAKU S BALERINOM: Ne znam da li je volim, ali bez nje ne mogu!

Pop kultura -

Imala je 16, a ja 28 godina kad smo se sreli. Govorio sam joj da ću se, kad bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo

Mihailo Miša Janketić (79) nema pojma koliko godina je u braku sa Svjetlanom Knežević (67), ali jedna stvar je sigurna - bez nje ne bi mogao da živi!

Posle 46 godina zajedničkog života i četvoro dece, proslavljeni glumac nije siguran da li još uvek voli balerinu.

- Jednom prilikom je jedna novinarka pitala: „Koliko ste vi dugo u braku?“, a ja kažem 40-45 godina. Zatim mi je postavila pitanje za decu, a ja kažem imam četvoro dece i tri unuka.

Onda me pita je l‘ volim svoju ženu, a ja, zatečen tim neadekvatnim pitanjem, kažem joj ovako: Slušaj, posle toliko vremena i toliko dece, ne znam da li volim svoju ženu. Ne znam da li volim svoju ženu, ali znam da bih teško bez nje mogao da živim - ispričao je Miša u emisiji Ivana Ivanovića.

Mihailo i Svjetlana upoznali su se na nesvakidašnji način.

- Svjetlana je bila vrlo mlada kad smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj se se ne sekira, da ću se, kad bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo.

Kad je imala 22 godine, otišao sam u Sarajevo, uzeo je i oženio. Održao sam obećanje. U međuvremenu je bilo malih pesmica i nekih pisama, jer ona je tad učila baletsku školu u Sankt Peterburgu, u Lenjingradu, a ja sam bio ovde, pa smo se malo dopisivali. I eto tako, i tu prođe 40 godina - rekao je Miša.

Kurir / M. D.

Foto: Privatna arhiva, Luka Šarac

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Oni su dokaz da ljubav uvek pobeđuje: Poznati parovi koji su srušili sve stereotipe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track