OTKRIVAMO KAKO DA ZARADITE NA HAVARISANOM I POLOVNOM AUTOMOBILU! Ovo je dobra opcija za sve one koji ne žele da troše vreme
Foto: Profimedia

Otkup polovnih automobila i havarisanih vozila

OTKRIVAMO KAKO DA ZARADITE NA HAVARISANOM I POLOVNOM AUTOMOBILU! Ovo je dobra opcija za sve one koji ne žele da troše vreme

Zabava -

Otkup polovnih automobila i havarisanih vozila sve je popularniji način da se otarasite starijeg ili oštećenog vozila.

Dobra vest za sve vlasnike polovnih automobila i onih kojima je nažalost vozilo havarisano u saobraćajnoj nesreći jeste da sada možete da zaradite na svojim automobilima.

Bez obzira na stanje automobila, godište i marku, postoje specijalizovane kompanije koje vrše otkup polovnih automobila i havarisanih vozila.

Ovo je dobra opcija za sve one koji ne žele da troše vreme, a žele da se brzo otarase svog havarisanog, odnosno polovnog vozila.

Danas je ovakav vid otkupa vozila veoma popularan i sve je više ovakvih malih kompanija koje se bave ovom delatnošću.

Mana ovakve vrste rešavanja problema i brze zarade novca na havarisanom i polovnom vozilu koje vam više nije potrebno jeste mala svota novca za koji se vrši otkup.

Cene variraju, ali su svakako niske.

Da li se ipak isplati dati vozilo u otkup?

Ako uzmemo u obzir da havarisano vozilo samo izvlači vaš novac, jer nema svrhe da se popravlja ili je popravka izuzetno skupa, ne može da se vozi, a stoji na parking mestu ili još gore na mestu koje nije označeno kao parking mesto može vam lako zaraditi kaznu.

Dešava se da kada takvo vozilo parkirate recimo na parking zgrade ili bilo koji javni parking možete da očekujete i kaznu i troškove pauka koji će ga verovatno u nekom skorijem vremenu odneti odatle. Shvatamo da je teško odreći se svog ljubimca bez obzira što više nije u voznom stanju ili nije kao pre, ali ovo je jedan brz način na koji možete čak nešto i da zaradite.

Istina, mnogo više novca biste zaradili ako bi prodavali polovne delove sa vašeg oštećenog ili polovnog vozila pojedinačno.

Ukoliko vam nije oštećen gepek, neko krilo, hauba, sedišta ili amortizeri, možete na tom jednom delu zaraditi nekoliko desetina evra.

Ipak, većina ljudi ne želi da ima posla sa time, jer to iziskuje mnogo posla i vremena, a i potrebno je da za to vreme vaš automobil bude negde bezbedno parkiran, bez bojazni od kazni i pauka.

Verovatno znate koliko je skupa usluga šlepanja koju biste vi morali da platite bilo da prodajete ili šlepate vozilo do majstora koji će ga rasklopiti, u slučaju da ga dajete firmi za otkup polovnih automobila i havarisanih vozila šlep ide na njihov, a ne vaš račun. Obzirom da je i konkurencija kod ovakvih firmi porasla, poboljšali su se i njihovi uslovi.

Mnogi od njih sada nude dolazak na vašu adresu, proveru stanja i procenu automobila, isplatu i odvoženje vozila odmah u roku od 24 časa.

Ovo je uglavnom najbolja opcija kada je u pitanju havarisano vozilo koje ne možete prodati sami, ali isti je slučaj i sa polovnim automobilima koji iz nekog razloga ne mogu da se prodaju za više novca.

Novi zakon o saobraćaju dovešće upravo do toga da će mnogi od nas morati da se odreknu svojih starijih polovnjaka zbog nemogućnosti registracije vozila tj. prolaska tehničkog pregleda.

Pa, ako se to i vama dogodi evo ovo vam može biti opcija da ne izgubite baš sasvim novac koji ste već uložili u svoj automobil u prethodnom periodu.

Neće to biti nekakva značajna suma, ali dovoljna za ratu ili više novog četvorotočkaša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track