(VIDEO) ZAREKAO SE DA ĆE GITARA I MIKROFON OSTATI PROŠLOST: Džoni Štulić ima novi album, ali to nije sve!
Foto: Printscreen

FANOVI ČEKAJU POVRATAK

(VIDEO) ZAREKAO SE DA ĆE GITARA I MIKROFON OSTATI PROŠLOST: Džoni Štulić ima novi album, ali to nije sve!

Pop kultura -

Iako se Branimir Džoni Štulić zarekao da će gitara i mikrofon ostati prošlost, posvećujući se prevođenju i pisanju knjiga, na "YouTube" kanalu pod pseudonimom Petrović Petar počeo je još 2011. godine da objavljuje nove muzičke albume, neobične koliko je neobično sve vezano za njega.

foto: Printscreen

Izabrana pisana dela Branimira Štulića sadrže 14 knjiga i oko 7.000 stranica, od čega su jedanaest knjiga prevodi uglavnom klasičnih antičkih književnih i istorijskih dela, dok su tri o njegovoj muzičkoj karijeri, poetici i svetonazorima. Rokerska nostalgija njegove fanove drži neprekidno, nebrojeni maštaju da će se i on jednom "ukazati" negde uživo, ali Štulić se muzici vratio na sebi svojstven način.

Tako je pre nekoliko dana na "YouTube" kanalu pod pseudonimom Petrović Petar objavio novi album "Odeon". Sadrži 36 instrumentalnih tema odsviranih uz akustičnu i električnu gitaru, a u rasponu su od domaćin tradicionala (Ima dana kada ne znam šta da radim, Stade se cveće rosom kititi, Moja mala nema mane ili nešto što je davno obrađivao, kao Klinčec stoji pod oblokom i Jovano Jovanke), preko svetskih tradicionala (La kukarača, Kaljinka, Čoček) do svetskih klasika (La paloma, Zorba, Čardaš) i jednu njegovu autorsku - "Dalekometnik".

foto: Printscreen

Nekako je većini promaklo da je isti dotični Petrović Petar na istom kanalu, u leto prošle godine, objavio "Branimir Štulić svira uspešnice". Trideset je pevanih "uspešnica" u 98 minuta trajanja albuma i među njima su: "Noćas mi srce pati" (Toma Zdravković), "Pijem da je zaboravim" (Hašim Kučuk Hoki), "Ko te ima taj te nema" (Zvonko Bogdan), "Vlajna" (Predrag Živković Tozovac), "Uzmi sve što ti život pruža" (iz repertoara Gvozdena Radičevića i Tozovca), "Sliku tvoju ljubim" (Toma Zdravković)… te pred sam kraj "Ne daj se Ines".

Muzički povratak Štulić je počeo, saznaje se kad se prođe kroz arhivu kanala, u stvari puno ranije, 2011. godine, snimajući "singl" s pesmama: "Mi nismo sami" grupe Film i "Ako možeš zaboravi" Bijelog dugmeta, a onda 2013. godine objavljuje "Gozbu" u čak tri dela – sa autorskim materijalom!

Kurir.rs/Headliner, Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track