NAŠE OBRAZOVANJE JE VRLO DISKUTABILNO: Evo šta je Sloboda Mićalović rekla o negativnim kritikama za Nemanjiće!
Foto: Marina Lopičić

NE MOŽE VIŠE DA ĆUTI

NAŠE OBRAZOVANJE JE VRLO DISKUTABILNO: Evo šta je Sloboda Mićalović rekla o negativnim kritikama za Nemanjiće!

Pop kultura -

Serija "Nemanjići" je odmah nakon emitovanja prve epizode naišla na salvu negativnih kritika publike, da se čak postavilo pitanje da li će se njeno prikazivanje nastaviti.

Ipak, sinoć je prikazana nova prva epizoda, ali sa premontiranim sadržajem, što je ponovo izazvalo burne reakcije i komentare na društvenim mrežama.

Glumica Sloboda Mićalović kaže da je polemika oko serije ne iznenađuje jer, kako kaže, obrazovanje srpskog naroda je pod znakom pitanja.

"Ne znam da li je to jednom prilikom gospodin Nebojša Bradić rekao, a glasi ovako: "Neka se priča, pa makar i lepo". Mi smo vrlo skloni tome da osuđujemo nešto, a vodimo se time da smo hrišćani. Ne treba suditi da vam ne bi bilo suđeno. Treba dati ovoj seriji šansu zato što mi znamo šta smo radili. Niko od nas nije prvi put stao ispred ili iza kamere a da ne zna šta radi. Čini mi se da smo užasno klonuli duhom. Prvo smo što se tiče obrazovanja postali vrlo diskutabilni, tako da mi kritikujemo nešto što ne znamo. Rekla bih da je to na nivou nekog ogovaranja", kaže Sloboda i dodaje:

foto: printscreen

"Mene više ništa ne iznenađuje kad se radi o našem narodu. Kada oni mogu jednom velikanu, čudu od sportiste - Novaku Đokoviću, tek tako da kažu nešto, onda me ni ovo nije iznenadilo. Nije me ni povredilo, zato što znam šta nudimo, zato što stojim iza ove serije jer smo mi dali svoj maksimum.

Sa druge strane, lepo mi je da pričaju o tome, da bi Nemanjići nekako oživeli. Neki narodi izmišljaju svoje junake, izmišljaju svoju istoriju, a mi imamo bogatu. Moraju da znaju da ovo nije dokumentarna serija ili film, ovo su činjenice koje postoje, umetničko viđenje jednog reditelja. To je njegov koncept, mi smo u funkciji svega toga i nama je mirna savest. Trudili smo se da apsolutno ne oskrnavimo nešto što je sveto", ističe glumica, a na pitanje šta će publika naučiti iz ove serije poručuje:

"Zavisi od kapaciteta i šta ko želi da vidi. Ako neko želi da vidi greške, videće samo greške, koje su neminovne. Volela bih samo da otvore srce i da dopuste sebi da mi dopremo do njih, bez ikakvih predrasuda".

(Kurir/Alo, Foto:Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVAKVU DIVLJU JE NIKAD NISMO VIDELI: Sloboda Mićalović nekontrolisano RUŠI sve oko sebe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track