30 DANA JE JEO I VEŽBAO KAO ROK: Evo šta mu se dogodilo
Foto: Printscreen

30 DANA JE JEO I VEŽBAO KAO ROK: Evo šta mu se dogodilo

Pop kultura -
Pošto mu je dosadila svakodnevica, koja se sastojala od posla, teretane i spavanja, Mark Vebster odlučio je da nešto promeniti.

Odlučio je da provede mesec dana pokušavajući da jede i trenirati poput Dvejna Džejsona, odnosno Roka. Rok dnevno unosi više od 5.000 kalorija, koje deli u sedam podjednakih obroka. Svakog dana pojede čak kilogram ribe, a uz njega redovno jede jaja, odreske, piletinu, povrće i krompir.

A photo posted by therock (@therock) on Mar 10, 2016 at 1:53pm PST

Kad je Vebster pročitao kako izgleda dnevna rutina slavnog snagatora, odlučio je ne samo da proba, već i o svemu pisao na internetu.

Posle mesec dana života prema pravilima Dvejna Džejsona zaključio je da je to prilično zamorno i mnogo skupo. U tih mesec dana Vebster je samo na hranu potrošio više od 1.000 evra, odnosno dnevno je trošio oko 35 evra.

Međutim, nije novac jedino bez čega je ostao. Da biste izgledali poput Roka potrebno je uložiti i vreme, i to mnogo vremena. Vebster je svakog dana trošio sat i po samo na pripremu hrane. Za svaki od njegovih sedam obroka trebalo mu je po dvadeset minuta da ga pojede, što znači da je jedući proveo dva sata i 20 minuta.

"Najveći problem s hranom jest da morate da prekinute sve što radite kako biste jeli. I tako nekoliko puta dnevno", ispričao je Vebstari.

Međutim, nije mu samo prehrana oduzimala vreme. Šest dana u nedelju morao je sat vremena da radi kardio vežbe i još 90 minuta da diže tegove, a time je svakog dana sagorevao 3.550 kalorija. Znači svakog je dana gubio pet sati na pripremu hrane, jedenje hrane i vežbanje.

Iako mu je na kraju meseca težina bila ista kao i na početku, promene na Vebsteru bile su više nego očigledne. Dobio je popriličnu mišićnu masu, a osetio je i da je snaga njegovih mišića mnogo veća.

"Imam 37 godina i s vremena na vreme nešto me zaboli, ali kad sam ovo radio nije mi bilo ništa. Osećao sam se bolje nego ikada. Broj otkucaja srca tokom mrovanja pao mi je za pet otkucaja po minuti. Osećam se fantastično", ispričao je.Čak je i Rok čuo za svog "imitatora", prvo je bio sumnjičav, ali je na kraju je odao priznanje Vebsteru, ipak upozorio ostale da ne pokušavaju ovu rutinu ako su dotad samo sedili na kauču i nisu se bavili nikakvom fizičkom aktivnošću.

"Vjerojatno biste se ubili. To je njegov način života. Činjenica da on živi ovako i trenira toliko svakog dana, dok paralelno snima filmove i boravi na setu po 14 sati mi je apsolutno fascinantna. Ta razina discipline mi je potpuno nevjerojatna", rekao je Webster.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track