RTS O SKANDALU NA BEOVIZIJI: Evo da li je Balkanika nastupila na plejbek! Konačno cela istina!
Foto: Damir Dervišagić

PREKRŠILI PRAVILO ILI NE

RTS O SKANDALU NA BEOVIZIJI: Evo da li je Balkanika nastupila na plejbek! Konačno cela istina!

Pop kultura -

Sanja Ilić i Balkanika predstavljaće Srbiju na Evroviziji u Lisabonu, ali strasti posle Beovizije se ne smiruju! Optuživali su ih da su pevali na plejbek i tako prekršili pravila, a onda se RTS oglasio saopštenjem i otkrivena je prava istina!

Pravu buru u javnosti izazvale su optužbe Maje Nikolić da je "Balkanika" pevala na plejbek, jer je pevačici Danici Krstić tokom nastupa pao mikrofon, posle čega je nastavila da peva kao da se ništa nije desilo. Ali u RTS tvrde da nije bilo plejbeka i da je "Beovizija" festival na kome se peva uživo.

U saopštenju Javnog servisa Srbije se navodi:

"Kako propozicije "Beovizije" nalažu, glavni vokali pevaju uživo na festivalu, dok prateći vokali mogu da budu deo muzičke matrice. U slučaju nastupa Sanje Ilića i "Balkanike", Danici Krstić, jednoj od glavnih vokala, pred kraj pesme mikrofon je u toku koreografije spao i upleo joj se u kosu, ali je ostao dovoljno blizu da se glas i dalje čuje. U toj situaciji, tonac je podigao nivo reglera kako bi se glas jasnije čuo."

foto: Damir Dervišagić

Tim povodom lider Balkanike, Sanja Ilić objasnio je za Kurir.

"Pričaju da je Danici ispao mikrofon, a ona se čula, a ja moram da kažem da se i nije čula najbolje. Ona je poludela posle nastupa. Devojka je zamahnula rukom i pomerila mikrofon sa usta, ali je i dalje bio blizu nje, pa se čuo njen glas.

Ako pažljivo preslušate poslednjih pet sekundi, čućete da se njen glas slabije čuje. U krajnjem slučaju, postoji ta matrica koja u refrenu ima prateće vokale, a u refrenu su oni dozvoljeni. Ja sam bio protiv toga, hteo sam da pravila budu kao na Evroviziji", rekao nam je Sanja i dodao da se ne obazire na negativne komentare:

"Svako ko gubi ima pravo da se ljuti! Jedino nema pravo da laže! A ko laže, to se jako brzo dokaže. Ne potresamo se zbog toga. Što se tiče odlaska na Evrosong u Lisabon, nemamo tremu, samo pozitivnu."

foto: Damir Dervišagić

(Kurir.rs, RTS, Foto: Damir Dervišagić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) TO NE MOGU DA MI ZABRANE: Šerifovićeva pokidala kako peva narodnjake, njen glas će vas raspametiti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track