KONCERT BRANE PODRUMAC: Pevam arije i pop hitove
Foto: Marina Lukić

PUTOVANJE

KONCERT BRANE PODRUMAC: Pevam arije i pop hitove

Pop kultura -

Nisam u životu mislila da ću izvoditi mjuzikl. Školovala sam se za Pučinija i Čajkovskog, kaže umetnica uoči večerašnjeg nastupa

Dugogodišnja solistikinja Opere i teatra Madlenijanum, sopran Branislava Podrumac, večeras će u matičnom pozorištu održati solistički koncert.

Na putovanje kroz poznate numere Branislava vas vodi uz pomoć Zemunskog kamernog orkestara i hora „Obilić“ AKUD „Branko Krsmanović“, uz podršku kolega Dušice Bijelić i Vladimira Andrića, kao i ansambla Liberkvatro, s kojim često nastupa, a koji je poznat po tango muzici.

Publika će moći da čuje numere iz mjuzikla „Jadnici“ i „Rebeka“, po kojima je postala poznata, i operskih numera u kojima je publika retko imala prilike da je čuje. Izvešće tango numere sa južnog kontinenta i ruske romanse s istoka.

- U životu nisam sanjala da ću da pevam mjuzikl. To nije bilo u mojoj sferi interesovanja. Ja sam se klasično školovala. Za mene su postojali Pučini, Rahmanjin, Čajkovski i to je za mene bila cela priča. Na koncertu ću pevati pesme Korenelija Kovača - rekla je Podrumčeva.

Branislava Podrumac je diplomirala solo pevanje na FMU u Beogradu u klasi profesorke Radmile Smiljanić. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod Olivere Miljaković, Katarine Jovanović, Zone Gazarijan, Džejmsa Mekreja i Riste Susovski. Na operskoj sceni je debitovala 2003. kao član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, naslovnom ulogom, u Pučinijevoj „Sestri Anđeliki“.

Široj javnosti postala je poznata nakon tumačenja glavne uloge (Ja) u hit mjuziklu „Rebeka“ Silvestera Levaja, za koju je dobila nagradu UMUS za najboljeg mladog umetnika 2012. godine. Ovom ulogom započela je uspešnu i dugogodišnju saradnju s Operom i teatrom Madlenijanum.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lukić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track