PROGOVORILA

SILOVAO ME JE DOK SAM BILA BEZ SVESTI: Evan Rejčel Vud šokirala detaljima iz svog života zbog kojih je teško OBOLELA

Pop kultura -

Glumica Evan Rejčel Vud šolirala je svet pošto je u potresnom svedočenju priznala da je bila žrtva silovanja i to u besvesnom stanju.

"Bivši partner me je silovao u besvesnom stanju pa me psihički i fizički mučio dok nije osetio da sam dokazala svoju ljubav prema njemu", deo je svedočanstva tridesetogodišnje glumice.

Never again. But never forget. #RISE #SurvivorsBillOfRights #evanindc

Објава коју дели Evan Rachel Wood (@evanrachelwood) дана

Evan je jedna od tri žene koje su opisale svoje iskustvo silovanja kako bi dala svoj doprinos usvajanju zakona za prava žrtava seksualnog zlostavljanja. Glumica smatra da zakon predstavlja sigurno utočište koja nekome može spasti život.

Making herstory with these incredible women, testifying in front of #Congress today. Still spinning. ✊? @risenow.us

Објава коју дели Evan Rachel Wood (@evanrachelwood) дана

"Moje samopouzdanje i duh bili su slomljeni. Bila sam zastrašena i taj strah je i dan danas prisutan u mom životu. Često pričamo o seksualnom zlostavljanju govoreći da je reč o užasnom činu koji obično traje tek nekoliko minuta, ali zaboravljamo da ožiljci ostaju ceo život. Iako je od zlostaljanja prošlo dosta vremena, posledice su još uvek prisutne. Sedam godina nakon silovanja, govorim u množini - dijagnostifikovan mi je hronični posttraumatski stresni poremećaj. Sve do tada nisam znala da imam dijagnozu, mislila sam da ću poludeti", zaključila je glumica.

Kurir.rs/Foto Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track