(FOTO) SVI ZNATE HIT BIJELOG DUGMETA IZ 70-IH: Evo kako danas izgleda čuvena Selma!
Foto: Dragan Kadić

čuvena selma putuje na fakultet

(FOTO) SVI ZNATE HIT BIJELOG DUGMETA IZ 70-IH: Evo kako danas izgleda čuvena Selma!

Pop kultura -

Iako je rok muzika u Srbiji danas u zapećku, pretposlednje dve decenije prošlog veka je ovaj muzički pravac obeležio jugoslovensku scenu.

Ipak, i u doba u kom je turbo folk preuzeo primat, vanvremenski rok hitovi iz 70-ih i 80-ih se rado pevaju i slušaju, a jedan od njih je svakako pesma "Selma" kultne grupe "Bijelo dugme

Ona je snimljena 1974. i čuveni početni stihovi glase: "Selma putuje na fakultet".

Malo je poznato da Selma zaista postoji i da je bila velika ljubav Vlade Divjaka koji joj je posvetio ovu pesmu i to davne 1949. godine, a nakon toga su je članovi spomenutog sastava otpevali dve i po decenije kasnije.

U jednom od intervjua koje je Selma Borić dala pre nekoliko godina priznala je, kako prenosi Index.hr, da joj Divjak nikada nije otvoreno priznao svoja osećanja, ali da se prepoznala u njoj kada je prvi put čula pesmu "Bijelog dugmeta" i da je to u njenoj glavi stvorilo jasnu sliku u kojoj joj je Vlade nosio kofer na železničku stanicu u Sarajevu.

Selma iz kultne pesme danas ima 89 godina i živi u Zagrebu, gde priznaje da je veoma usamljena. Nju je jedan od članova benda, Željko Bebek, posetio i ovaj prizor uz očevidnu dozu nostalgije objavio na društvenim mrežama.

... u posjeti kod moje drage Selme ... #selma #bijelodugme

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek) on

Kurir.rs/Pulsonline, Foto. Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track