6 MESECI TUGE, BOLA I SUZA: Kolege zaboravile MARINKA MADŽGALJA! Majka grlila hladnu spomen-ploču
Foto: Damir Dervisagic

Samo najuži krug zapalio sveće

6 MESECI TUGE, BOLA I SUZA: Kolege zaboravile MARINKA MADŽGALJA! Majka grlila hladnu spomen-ploču

Pop kultura -

Najuži članovi porodice juče su na Bežanijskom groblju obeležili pola godine od smrti Marinka Madžgalja, a bol njegove majke Mirjane i devojke Lane, ne prolazi.

Tuga, bol i suze bili su jedino što se moglo videti dok su neutešni članovi porodice grlili i ljubili tek podignutu spomen-ploču.

Na šestomesečnom pomenu nije bilo Marinkovih kolega glumaca, kao ni bilo koje javne ličnosti sa kojima se glumac družio. Gledajući sliku na kamenu, ispod koje piše "Maki", Marinkova majka Mirjana je ronila suze i šaptala svom sinu reči koje niko nije mogao da čuje, dok je njegov otac stajao nemo pored groba.

Marinkova sestra Ljubica je sa kalama u ruci prišla njegovoj večnoj kući, dok je njegovu devojku Lanu pridržavala drugarica pokušavajući da je uteši.

Foto Tanjug Nemanja Jovanović
Foto Tanjug Nemanja Jovanović

Iako je juče samo najbliža porodica došla i zapalila sveću za pokoj Marinkove duše, radnici Bežanijskog groblja kažu da voditelj Ognjen Amidžić i glumac Andrija Milošević često obilaze njegov grob. Ni Marinkova bivša supruga sa kojom ima ćerku Saru, glumica Dubravka Mijatović nije prisustvovala pomenu.

Glumica je prethodnu noć igrala u predstavi "Mrešćenje šarana" u "Ateljeu 212", a kako njeni prijatelji kažu, ona se trudi da njihova ćerka Sara što manje pati i smatra da je još rano da je odvede na očev grob.

Šest meseci je očigledno malo da bi se makar malo odagnala bol nakon Marinkove smrti, a sudeći po broju ljudi koji su došli da zapale sveću, porodica je želela da šestomesečni pomen bude intiman čin.

Podsetimo, glumac Marinko Madžgalj preminuo je 26. marta nakon duge borbe sa rakom pankreasa. Marinko je preminuo u 37. godini a za sobom je ostavio, pored neutešnih roditelja i sestre Ljubice, ćerku Saru i devojku Lanu.

Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track