Ambasador Kirbi: Opera je kao lepa žena
Foto: Dami Dervisagic

Beograđani uživali u umetnosti Njujorka

Ambasador Kirbi: Opera je kao lepa žena

Pop kultura -
Američki diplomata s mnogobrojnim zvanicama u beogradskom hotelu prisustvovao prenosu „Boema“ iz čuvene Metropoliten opere
1 / 3 Foto: Dami Dervisagic

Beograđani su imali priliku da preksinoć u hotelu „Kraun plaza“ slušaju „Boeme“ direktno iz njujorške Metropoliten opere zahvaljujući RTS i Ambasadi SAD.

Zadovoljan... Majkl Kirbi sa suprugom
Zadovoljan... Majkl Kirbi sa suprugom

Počasni gost bio je američki ambasador Majkl Kirbi sa suprugom.- Opera je kao lepa žena. Volim da je slušam, ali samo kad sam dobro raspoložen. Ne možete da slušate operu kad ste neraspoloženi - izjavio je Kirbi.

Goga Grubješić sa prijateljicom
Goga Grubješić sa prijateljicom

On je istakao da je sam birao da Beograđani slušaju operu „Boemi“ Đakoma Pučinija jer mu je ona jedna od omiljenih. Kirbi je rekao da zahvaljujući ovakvim događajima ima mogućnost da Srbiji predstavi jedan deo svoje zemlje, koja je uspela da okupi najbolje izvođače tog divnog žanra. Ambasador je primetio da i u Srbiji ima mnogo dobrih operskih pevača.

Vesna Stanojević s ćerkom Irenom
Vesna Stanojević s ćerkom Irenom

Urednica RTS Ivana Neimarović naglasila je da je ovo prilika da se privuče nova i drugačija publika za najbolji segment kulture koji dolazi iz SAD:- Opera nije ono što danas zamišljamo, mesto gde ćete otići i tri sata ćutati i gledati, ranije je to bilo jedino i najatraktivnije mesto okupljanja svih društvenih slojeva. Tako je zamišljeno da bude i ovde, da opera bude povod da se ljudi upoznaju, diskutuju i na taj način uđu u taj svet.Američka ambasada redovno pomaže slušanje Metropoliten opera u Srbiji, a prvo slušanje prenosa iz Njujorka bilo je 2004. i Beograđani od tada, zahvaljući podršci Ambasade SAD, svake godine slušaju 20 opera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track