Premijera tajna crne ruke

(KURIR TV) Nataša BRILJARA na premijeri, pljunuta DRAGA MAŠIN

Pop kultura -

Sjajno Uprkos neprestanim tehničkim problemima, Bekvalčeva, Dušan Svilar i Bojana Stamenov spasli komad i zaslužili gromoglasan aplauz

Premijera mjuzikla Ljubiše Ristića „Tajna crne ruke“ održana je sinoć u Sava centru uz dosta poteškoća, ali ubedljivo najviše pažnje privukao je debi pevačice Nataše Bekvalac.U ulozi srpske kraljice Drage Mašin, pop zvezda je iznenadila gledaoce time s kolikom je sigurnošću zakoračila na daske koje život znače. Iako bez glumačkog iskustva, Nataša ni u jednom trenutku nije pokazala tremu, čak se pre njene poslednje scene, dok je pevala solo deonicu, činilo kao da je zaboravila da je u predstavi, pa je njen nastup više ličio na koncerte u klubovima. Skakala je po sceni, igrala i pevala, a pratio ju je živahan rok zvuk.

- Znam da će Nataša biti super i da neće imati tremu, jer je veliki profesionalac. U suprotnom, ne bi izašla i prihvatila ovu ulogu - rekla je Sanja Marinković.- Došli smo da je podržimo. Imam veću tremu od nje. Ovo je ispunjenje njenog sna još kad je bila mala. Svi su je dobro prihvatili - rekla je Kristina Bekvalac.

Rezervna Draga... Bojana Stamenov
Rezervna Draga... Bojana Stamenov

Međutim, ono što je svima sve vreme kvarilo ugođaj bili su neprestani tehnički problemi. Bubice i mikrofoni nisu radili, zvuk je pucao, što je odvlačilo pažnju. Aplauz i ovacije publike zaslužio je i mladi Dušan Svilar, koji je svojim pevačkim sposobnostima izvukao stvar. Njemu nisu smetale stalne greške i krčenja, već je svoju ulogu Dragutina Dimitrijevića Apisa izneo kako dolikuje. Kao što se i očekivalo, i Bojana Stamenov je briljirala. Najjači aplauz dobili su uigrani plesači. No, verujemo da će se i ovi problemi rešiti do večerašnje reprize.

Kurir na sceni uoči premijereDRAGA MAŠIN KAO ROKERKAEkipa Kurira prisustvovala je poslednjim pripremama uoči premijere mjuzikla „Tajna Crne ruke“. Ljubiša Ristić trčao je na sve strane bodreći ekipu i pokušavajući da sve uskladi. Bubice su se štimovale, učio se dodati i dorađeni tekst, ali je bilo jasno da će, uprkos poteškoćama zbog rada bez budžeta, sve stati na svoje mesto kad publika uđe u salu.Nataša Bekvalac vežbala je svoj glas i molila koleginice da joj pomognu da se uskladi kako bi sve štimalo. Kad je bio red na nju da izađe na scenu i poslednji put proba, izgledala je kao da je na jednom od svojih nastupa. Ljubiša se drao: „Bravo, Nataša, scena je tvoja, osvoji je“, a ona se nervozno kretala. Ali kad je zapevala, sve je nestalo. Na iznenađenje svih, nakon nekoliko njenih deonica počeo je pravi rok koncert, a Nataša je đuskala i skakala po sceni.

Balerina odustala od angažmanaANA PAVLOVIĆ IZAŠLA ZBOG BEKVALČEVELjubiša Ristić imao je poteškoće dok je radio na mjuziklu jer je od angažmana odustala jedna od najpoznatijih srpskih balerina Ana Pavlović. Primabalerina Narodnog pozorišta, kako saznajemo, protivila se da stane na scenu s Natašom Bekvalac.- Ana je morala da odustane zbog povrede kuka - rekao je kratko za Kurir reditelj Ristić. Kad smo kontaktirali s Pavlovićevom, kazala nam je da ne bi bilo u redu da uđe u nešto što ne bi mogla da izvede, ali i da pevačici nije mesto u mjuziklu.- Ne volim da se umetnost meša s estradom i nisam pobornik toga, mada Nataša Bekvalac je izbor Ljubiše Ristića, koji poštujem - rekla je balerina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track